640 milioane la televizor! 11-le vedetelor care nu merg la Mondial

Fiecare Campionat Mondial are o listă lungă de vedete care nu s-au calificat la turneul final. Ediția din Rusia nu face excepție, iar în 11-le ideal al celor care vor urmări competiția la televizor se regăsesc fotbaliști ca Alexis Sanchez, Gareth Bale sau Marco Verratti. Cel mai scump 11 al jucătorilor necalificați valorează 640 milioane de euro. Naționala statului Panama, ce va participa la Mondial, nu are niciun jucător cu cotă de piață de un milion!

Pariază pe meciurile de la Campionatul Mondial! Betano oferă peste 100 de piețe la fiecare partidă, cu o lună înaintea turneului!

Portar: Jan Oblak (Slovenia, 70.000.000 €)

Slovenul e curtat de marile cluburi ale Europei de câțiva ani însă a rămas la Atletico Madrid. Oblak are șansa primului trofeu continental săptămâna viitoare, când va apăra în finala Europa League împotriva francezilor de la Olympique Marseille. Va fi a treia încercare a lui, după două medalii de aur pierdute în carieră (Europa League 2014 cu Benfica și Champions League 2016 cu Atletico). La națională are 18 meciuri și a apărat toate minutele din calificări, primind doar 7 goluri. Slovenia a terminat pe locul 4 în grupa F, după Anglia, Slovacia și Scoția.

Finala Ligii Europa va fi miercuri, 16 mai, de la 21:45. Atletico are cotă 1.62 să câștige!

Fundaș dreapta: Alessandro Florenzi (Italia, 25.000.000 €)

Florenzi poate juca atât fundaș cât și mijlocaș dreapta și a fost un om de bază în formația Romei care a ajuns până în semifinalele Ligii Campionilor. E al doilea căpitan al echipei de club pe care o reprezintă de la 11 ani, din 2002. Florenzi a ratat o mare parte a preliminariilor din cauza unei accidentări, fiind prezent doar în două meciuri din grupe. A fost convocat pentru barajul cu Suedia și a jucat tot meciul retur însă nu „azzurri” nu au reușit să înscrie, fiind eliminați după 0-1 la general.

Fundaș central: Virgil Van Dijk (Olanda, 50.000.000 €)

Liverpool a plătit pentru el aproape 80 de milioane în ianuarie, cea mai mare sumă de transfer a unui fundaș. Van Dijk s-a integrat foarte repede și a marcat chiar la debut în derby-ul cu Everton. În Liga Campionilor a jucat 5 din cele 6 meciuri și așteaptă finala de la sfârșitul lunii cu Real Madrid. Fundașul de 26 ani a fost numit căpitanul naționalei în 2018, până acum având 18 meciuri și un gol în tricoul portocaliu. A jucat 6 partide în preliminarii, lipsind în înfrângerile cu Bulgaria și Franța care au contribuit la eliminarea Olandei.

Fundaș central: Milan Skriniar (Slovacia, 40.000.000 €)

A explodat în acest sezon pentru Inter Milano. Cumpărat în 2017 de la Sampdoria cu 23 de milioane, e urmărit acum de Barcelona, Real Madrid sau Manchester City iar Interul cere pe el o sumă de trei ori mai mare decât cea plătită! Skriniar a debutat în reprezentativa Slovaciei acum doi ani și a jucat deja 16 meciuri. În preliminarii a terminat grupa pe locul doi, după Anglia, însă nu a mers la barajul pentru Mondial, fiind echipa cu cele mai puține puncte din cele nouă.

Fundaș stânga: David Alaba (Austria, 50.000.000 €)

La doar 25 ani are deja 15 trofee în palmares. O Ligă a Campionilor și 6 titluri consecutive în Bundesliga sunt doar cele mai importante. Are 300 meciuri pentru Bayern Munchen și 60 pentru Austria, debutând pentru ambele la 17 ani! Deși e unul dintre cei mai buni fundași stânga ai lumii, la națională e folosit mai mult ca mijlocaș central. Alaba a jucat de 8 ori în preliminarii, naționala lui fiind pe locul 4 într-o grupă cu Serbia, Irlanda și Țara Galilor.

Cine câștigă Campionatul Mondial?

Mijlocaș central: Marco Verratti (Italia, 70.000.000 €)

Verratti e unul din cei mai vechi jucători ai lui PSG, cu care a semnat în 2012. Sezonul acesta ar putea fi ultimul al lui în capitala Franței, după ce a fost găsit vinovat de șefi pentru eliminarea din Liga Campionilor în optimi. Nu va duce lipsă de oferte în vară, chiar dacă nu va juca la Mondial. Italianul are 25 meciuri în națională, 7 dintre ele în preliminariile pentru turneul final. A fost pe teren doar în turul barajului cu Suedia, lipsind din cauza unei suspendări în retur.

Mijlocaș central: Naby Keita (Guineea, 65.000.000 €)

Vedeta lui RB Leipzig în Bundesliga va merge la Liverpool din vară. „Cormoranii” i-au plătit clauza de reziliere de 65 milioane încă de anul trecut, iar mutarea se va face la 1 iulie. Keita este căpitanul echipei naționale și a jucat 29 meciuri, marcând de 5 ori. Nu are performanțe notabile cu Guineea, în calificări oprindu-se în ultima fază a grupelor. A terminat pe locul 4 grupa cu Tunisia, RD Congo și Libia.

Mijlocaș central: Miralem Pjanic (Bosnia – Herzegovina, 65.000.000 €)

Bosniacul a fost în echipa sezonului din Liga Campionilor și din Serie A sezonul trecut și e aproape de al doilea titlu consecutiv cu Juventus, însă cu echipa națională e greu de crezut că va câștiga vreun trofeu. Pjanic are patru sezoane la rând în campionatul Italiei în care a dat cel puțin 10 pase de gol. Pentru Bosnia a avut, în preliminarii, 7 assisturi în tot atâtea meciuri. Nu a fost suficient pentru a duce reprezentativa la al doilea Mondial consecutiv, terminând pe locul 3 în grupă, după Belgia și Grecia.

Duminică, Pjanic își înfruntă fosta echipă în Roma – Juventus. Streaming live pe Betano!

Atacant dreapta: Gareth Bale (Țara Galilor, 70.000.000 €)

Cota galezului e în scădere, fiind la 90 de milioane acum doi ani. Bale nu mai are garantat locul în echipa de start la Real Madrid și în primăvara Ligii Campionilor a jucat mai puțin de 100 de minute în 4 meciuri. Și despre el se zvonește că ar putea să-și schimbe echipa la vară, fiind interesate de el mai multe cluburi din Anglia. Calificarea la barajul pentru Campionatul Mondial a fost ratată de Țara Galilor în ultimul meci, pierdut acasă cu Irlanda, deși un egal le-ar fi fost suficient.

Atacant central: Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon, 65.000.000 €)

Al doilea african din acest 11, Aubameyang a devenit în ianuarie cel mai scump fotbalist din istoria lui Arsenal, costând aproape 65 milioane de euro. Atacantul nu a putut fi folosit în Europa, pentru că a jucat în toamnă la Dortmund, dar în campionat a înscris 9 goluri în 12 partide. Aubameyang este căpitanul și golgheterul all-time al Gabonului dar nu a jucat decât trei meciuri în preliminarii și a înscris două goluri – singurele ale naționalei sale. A terminat pe locul 3 grupa cu Maroc, Coasta de Fildeș și Mali.

Atacant stânga: Alexis Sanchez (Chile, 70.000.000 €)

Chilianul lui Manchester United reprezintă America de Sud în echipa ideală a fotbaliștilor care nu merg la turneul final. După trei ani și jumătate la Arsenal a mers la clubul lui Mourinho, în schimbul iernii: Sanchez cu Mkhitaryan. Până acum a marcat de 9 ori în campionat, cel mai mic număr de goluri al său de la venirea în Anglia. Chile a ratat turneul final în ultima etapă, fiind eliminați cu un sfert de oră înainte de finalul preliminariilor de jocul rezultatelor.

 

Rezerve: Gianluigi Donnarumma (Italia, 40), Stefan de Vrij (Olanda, 40), Eric Bailly (Coasta de Fildeș, 35), Jorginho (Italia, 40), Christian Pulisic (SUA, 45), Lorenzo Insigne (Italia, 60), Riyad Mahrez (Algeria, 50)

Leave a Reply