andone reghecampf

Marele Derby, prin ochii lui Andone și  Reghecampf

Ioan Andone și Laurențiu Reghecampd sunt unii dintre cei mai respectați și căutați antrenori din Liga 1. De numele lor, ca antrenori, se leagă numeroase trofee câștigate pentru echipe importante, iar apogeul lor ca jucători a fost atins la Dinamo și respectiv Steaua. Cei doi se află pentru a treia oară în carieră față în față într-un Mare Derby și, cu această ocazie din Cupa Ligii, casa de pariuri online Betano.com a schițat cele mai importante aspecte ale unor cariere prodigioase.

Atunci când Reghe dădea pentru prima oară cu piciorul în minge într-un campionat de fotbal, la Chindia Târgoviște, în 1993, Ando se lăsa de sport și așeza pentru prima oară pe banca tehnică a unei echipe de fotbal, la Sportul Studențesc.

„Fălcosul” îmbrăcase până în 1993 de 55 de ori tricolul de echipei naționale, o onoare pe care actualul tehnician al Stelei a avut-o doar o singură dată, concidență, tot în anul 1993. Proeminența ca jucători este în mod evident în favoarea lui Andone, cel care și-a lăsat o amprentă puternică la Dinamo, acolo unde a jucat 7 ani (171 de meciuri, 22 de goluri). Reghe a „ars” mai repede etapele, așa cum fac cei mai tineri, nu neapărat mai bine, evoluând la Steaua timp de patru ani și 73 de partide, cu cinci goluri.

Ando, o vitrină importantă de trofee

Cu 23 de ani de antrenorat în spate, Andone se așază pe bancă pentru a 11-a oară la un derby dintre Dinamo și Steaua. Reghe are carnet de antrenor de doar 7 ani și se află la al nouălea „El Clasico” din România.

Cele două eventuri ale lui Andone din 2004 (Dinamo) și 2008 (CFR Cluj) sunt o realizare pe  care Reghecampf încă își dorește să o atingă. „Fălcosul” are trei titluri de campion, cu unul mai mult decât omologul său de la Steaua, și o vitrină cu  patru  Cupe ale României – un trofeu pe care Reghe încă luptă să îl ridice deasupra capului.

Reghe, surclasat în Marele Derby, dar egal la meciurile directe

Din postura de antrenori la cele mai titrate echipe din țară, Ando și Reghe s-au întâlnit de două ori, ambele partide fiind cele din Liga 1 sezonul 2016/2017, din care „Fălcosul” a obținut patru puncte. Dinamo este neînvinsă cu Ando pe bancă, în fața Stelei pe ritmuri de Reghe.

Privind spre trecut și spre alte echipe antrenate, palmaresul direct este complet echilibrat, fiecare a adunat în toate meciurile directe câte două victorii, la care se mai adaugă un egal. Pentru amatorii de statistică, Betano.com a extras toate meciurile directe dintre Ando și Reghe, pe care vi le prezentăm mai jos:

Sezon / Meci / Câștigător
10/11: Bistrita-Dinamo 0-2, Andone
11/12: CFR-Chiajna 2-4, Reghecampf
12/13: Steaua-CFR 1-0, Reghecampf
16/17, Steaua-Dinamo 1-1
16/17, Dinamo-Steaua 3-1, Andone

Așadar, Ando are cea mai veche și cea mai nouă victorie contra colegului său mai tânăr, dar și singura victorie într-un Mare Derby.

De aceea, partida din Cupa Ligii de pe 22 decembrie poate marca nu doar un pas spre finală, nu doar un alt Dinamo – Steaua (al 167-lea), ci și o luptă pentru supremație între doi antrenori importanți din România, fie ei unii care nu se scaldă la acest moment în cele mai clare ape.

Dinamo și Steaua se întâlnesc pentru prima oară în Cupa Ligii, o competiție aflată la a treia ediție, a cărei campioană unică până acum este Steaua, cu două titluri.

Marele derby din Cupa Ligii, oferit cu cote excelente pe Betano.com

Meciul Dinamo –  Steaua ete oferit cu cote Marjă 0% pe Betano.com  Cotele Marjă 0% oferă profit maxim pentru pariori și sunt disponibile pentru opțiunile de pariere 1, X sa 2, la care se adaugă pariuri suplimentare, diversificate.

Gazdele au o cotă de 3,00 la victorie, iar Steaua una de peste 2,70.

Meciul beneficiază de peste 140 de tipuri de pariuri, printre care unele mai deosebite, așa cum ar fi „Primește cartonaș”, Jucătorul nu înscrie”, „Handicap – Cartonașe”, „Jucătorul să înscrie & Echipa să câștige”. Toate au cote foarte atractive și pot fi văzute pe site-ul Betano.com.

Leave a Reply