Cum au început sezonul fotbaliștii convocați de Contra pentru Liga Națiunilor

România va debuta mâine în Liga Națiunilor, împotriva naționalei din Muntenegru, iar luni va juca în Serbia. Cosmin Contra a convocat 25 jucători pentru aceste două jocuri. Cum s-au descurcat aceștia în începutul sezonului, la echipele de club?

 

Ciprian Tătărușanu – integralist la Nantes în primele 4 etape din Ligue 1, încasând 8 goluri. Nantes e abia pe locul 16, cu 4 puncte.

Costel Pantilimon – integralist la Nottingham Forest în primele 6 etape de Championship, în care a luat 8 goluri. Nottingham este pe locul 14, din 24, cu 8 puncte. Nu a fost folosit în cele două meciuri de Cupa Ligii.

Florin Niță – nu a lipsit niciun minut la Sparta Praga, jucând 9 meciuri în campionat și Europa League. A primit doar 4 goluri în campionat, unde e pe locul 3, la un punct de primul loc, dar a părăsit Europa după două meciuri, eliminat de Spartak Subotica.

 

Romario Benzar – integralist în 8 din 13 meciuri jucate de FCSB în toate competițiile. 3 apariții în Liga 1 Betano și 5 în preliminariile Ligii Europa, unde a oferit și două pase de gol.

Cristian Manea – 11 meciuri din 14 posibile în toate competițiile la CFR Cluj: 5 în Liga 1 Betano, 5 în cupele europene și unul în Supercupa României.

Vlad Chiricheș – niciun minut jucat. A fost rezervă în toate cele 3 meciuri ale lui Napoli din Serie A.

Cristian Săpunaru – integralist la Kayserispor în 4 etape din Turcia. Echipa lui nu a primit gol în 3 dintre ele și e pe locul 4, cu 2 victorii și 2 egaluri.

Alin Toșca – niciun minut jucat. Nu a fost luat în lot de Betis în niciun meci până la transferul la PAOK, iar în Grecia încă nu a debutat.

Mihai Bălașa – 9 meciuri din 13 la FCSB: 5 în Liga Europa și 4 în campionat. Titular de fiecare dată, a ratat doar câteva secvențe din returul cu Rapid Viena, când a fost eliminat în prelungiri.

Nicușor Bancu – nu a lipsit deloc din echipa Craiovei, având 10 meciuri în toate competițiile. Are 3 goluri și 3 pase de gol, fiind singurul jucător din Liga 1 Betano care a marcat un hattrick în acest sezon.

 

Mihai Pintilii – titular în toate meciurile celor de la FCSB din Europa League. În campionat are doar 3 meciuri, ratând două etape din cauza unei suspendări.

Răzvan Marin – 9 meciuri din 9 la Standard, 8 dintre ele ca titular, și doar o pasă de gol. Eliminat din Liga Campionilor de Ajax, e pe locul 6 în campionat, cu 11 puncte după 6 etape.

Eric Bicfalvi – 6 meciuri din 6 la Ural, în 5 integralist. Cu 3 goluri, este golgheterul echipei și al doilea cel mai bun marcator din campionatul Rusiei. Ural e penultima în clasament, cu 4 puncte.

Paul Anton – 4 jocuri și un gol după 4 etape în Rusia. Primele două la Anzhi, ultimele la Krylia Samara, unde s-a transferat pe 21 august.

Adrian Stoian – a jucat toate meciurile lui Crotone de până acum: 2 în Serie B și 2 în Cupa Italiei, unde are și două goluri.

Tudor Băluță – 8 meciuri din 11 la Viitorul, toate titular. A lipsit în 2 etape de campionat din cauza unei suspendări.

 

Alexandru Chipciu – 9 meciuri, un gol și un assist la Sparta Praga. Ca și Florin Niță, nu a lipsit niciun minut de la locul 3 din Cehia.

Alexandru Maxim – un meci în Cupa Germaniei în care a dat 2 goluri și o pasă de gol și unul în Bundesliga, după 2 etape.

Nicolae Stanciu – 9 meciuri, un gol și 4 pase de gol la Sparta Praga, integralist în 8 rânduri.

Constantin Budescu – campionatul a început săptămâna trecută în Arabia Saudită, iar Budescu a jucat toate minutele în prima etapă.

Dorin Rotariu – împrumutat la Alkmaar, a jucat în toate meciurile de campionat, introdus după pauză de fiecare dată. Un meci ca titular, în Europa League, de unde a fost eliminat de Kairat Almaty. În total, 5 meciuri, niciun gol și niciun assist la locul 4 din Olanda.

Alexandru Mitriță – golgheterul Ligii 1 Betano, cu 7 goluri în 7 partide. A fost titular în toate meciurile Craiovei din acest sezon, având 10 jocuri, 7 goluri și un assist.

 

Claudiu Keșeru –are cele mai multe meciuri dintre fotbaliștii convocați: 15, din 16 posibile la Ludogoreț. 6 goluri și 3 pase de gol, e pe locul 3 în campionatul Bulgariei și va juca în grupele Europa League.

George Țucudean – cel mai bun marcator al lui CFR, cu 7 goluri în 13 meciuri, în toate competițiile. Pe locul 3 în topul golgheterilor din Liga 1 Betano.

Denis Drăguș – decisiv în toate golurile Viitorului în Europa League, marcând de 4 ori și oferind assistul pentru al cincilea. 2 goluri și în campionat, în 6 meciuri.

Leave a Reply