alexis-sanchez

Ce pariem azi: ultimele două meciuri din optimile Ligii

Câștigătoarele Europa League din 2016 și 2017 joacă diseară în optimile Ligii Campionilor: Sevilla – Manchester United. Al doilea meci, tot de la 21:45, e între Șahtior și AS Roma. Ca de obicei, meciurile din cea mai tare competiție au cele mai mari cote!

FC Sevilla – Manchester United

Cote: 3.05 Sevilla, 3.30 egal, 2.68 United

Cote mărite! 2.70 la Ambele echipe înscriu și peste 2,5 goluri. 3.30 pentru gol Ben Yedder, 3.60 pentru gol Alexis Sanchez!

Manchester United se întoarce în primăvara Champions League după o pauză de 4 ani. Prea mare, pentru unul dintre cele mai bogate cluburi ale lumii. Trofeul Ligii Europa de anul trecut a calmat fanii care așteaptă acum, din nou, gloria pe cea mai înaltă scenă. Drumul „diavolilor” spre optimi a fost ușor, câștigând fără probleme grupa cu Basel, ȚSKA Moscova și Benfica.

Sevilla s-a remarcat ca o expertă a Europa League, luând trofeul de trei ori consecutiv între 2014 și 2016. În Liga Campionilor sunt la a patra participare în optimi și au fost, de fiecare dată, eliminați. Sezonul trecut au cedat în fața altei echipe din Anglia: Leicester. Spaniolii au terminat pe 2 în grupe, după Liverpool, calificându-se peste Spartak Moscova și Maribor. Meciul cu Liverpool a fost o nebunie totală. Conduși cu 3-0 după jumătate de oră, pe propriul teren, Sevilla a revenit și a egalat în prelungiri.

Deși e primul meci oficial între ele, antrenorul oaspeților știe cum să câștige. În perioada în care Mourinho a fost la Real Madrid a întâlnit Sevilla de 8 ori, 7 dintre ele fiind succese. Gazdele nu contează azi pe Kjaer și Carrico, accidentați, și nici pe fundașul stânga Miguel Layun – fără drept de joc după ce a evoluat pentru Porto în competiție. Banega, Correa și Nolito sunt așteptați să revină pe teren. Oaspeții nu îl au pe Fellaini, iar lista incerților e lungă: Bailly, Jones, Rojo, Blind, Ibrahimovic. Toți s-au antrenat în ultimele zile dar rămân semne de întrebare în legătura cu șansele de joc.

Echipe probabile

Sevilla: Rico – Jesus Navas, Mercado, Lenglet, Escudero – N’Zonzi, Banega – Muriel, Vazquez, Sarabia – Ben Yedder

Man United: De Gea – Valencia, Lindelof, Bailly, Young – Matic, Pogba – Lingard, Mata, Sanchez – Lukaku

 

Șahtior Donețk – AS Roma

edin-dzeko

Cote: 2.58 Șahtior, 3.40 egal, 3.10 Roma

Cote mărite! 4.50 la 1 pauză/1 final, 2.55 la ambele înscriu și peste 2,5 goluri!

Meciul e o reeditare a dublei din 2010-11, când Șahtior s-a calificat după victorii cu 3-0 și 3-2. Rămâne singurul sezon în care ucrainienii au trecut de optimile de finală, fază în care au ajuns de 4 ori. Nici Roma nu avansează prea des. Cu excepția unei finale de Cupa Campionilor în 1984, a atins sferturile de doar două ori – 2007 și 2008 – și a fost eliminată, în ambele sezoane, de Manchester United. În 2007 a suferit una din cele mai drastice înfrângeri din fazele eliminatorii, pierzând cu 7-1 pe Old Trafford.

Șahtior a avut o grupă de foc în acest sezon, cu Manchester City, Napoli și Feyenoord. Au strâns 12 puncte, suficiente pentru locul 2, câștigând toate meciurile de pe propriul teren. Roma a terminat pe prima poziție a grupei C, peste Chelsea, Atletico și Qarabag. Ambele au avut un număr mic de goluri înscrise până acum: 9. Dintre toate echipele calificate în optimile competiției, doar Juventus a dat mai puține.

Doar doi absenți în tabăra gazdelor: căpitanul Srna, suspendat după un rezultat pozitiv la anti-doping, și Malyshev. La Roma nu vor juca Gonalons, Luca Pellegrini și Karsdorp, Florenzi fiind incert.

Echipe probabile

Șahtior: Pyatov – Butko, Kryvtsov, Rakitskiy, Ismaily – Fred, Stepanenko – Marlos, Taison, Bernard – Facundo Ferreyra

Roma: Alisson – Bruno Peres, Fazio, Manolas, Kolarov – De Rossi, Strootman – Cengiz Under, Nainggolan, Perotti – Dzeko

Leave a Reply