manchester-city

Ce pariem azi: Guardiola vrea din nou 5 goluri cu Liverpool

Manșa a doua a sferturilor Champions League! Dacă soarta duelului dintre Roma și Barcelona pare stabilită, Guardiola și Manchester City mai speră după ce au pierdut cu 3-0. În toamnă au marcat de 5 ori în fața lui Liverpool pe propriul teren, fără să primească gol!

Manchester City – Liverpool FC (0-3 în tur)

Cote 1X2: 1.52 City, 5.25 X, 6.45 Liverpool

Cote calificare: 5.25 City, 1.17 Liverpool

Cotă scor corect 3-0: 15.00

Cote mărite: 2.30 1 pauză/1 final

De doar două ori s-a întâmplat, în fazele eliminatorii din Champions League, ca o echipă să se califice după ce a pierdut turul la diferență de minim 3 goluri: Deportivo a eliminat-o pe Milan în 2004 și Barcelona pe PSG anul trecut. Meciul de diseară e unul în care e posibil să vedem o nouă răsturnare. Manchester City are suficiente motive să creadă că poate ajunge în semifinale, deși pornește cu șanse mici. De 9 ori a câștigat în acest sezon la o diferență de minim 3 goluri, odată chiar cu Liverpool! Meciul din Premier League din septembrie de pe Etihad s-a terminat 5-0, repriza a doua aparținând în totalitate echipei lui Guardiola.

Liverpool are argumntele ei. Pe lângă scorul din tur, care îi face favoriți la semifinale, istoria recentă îi susține. „Cormoranii” au pierdut un singur meci cu City în ultimele 9, pe cel din septembrie. Duelul antrenorilor este în favoarea lui Klopp: l-a învins de 7 ori în 13 meciuri pe Guardiola, cifră de care nu se apropie vreun alt tehnician. City are două înfrângeri consecutive pentru prima dată în sezonul actual, ba chiar a primit în ambele 3 goluri. După partida tur cu Liverpool a ratat șansa să devină campioană matematic. În derby-ul cu Manchester United, albaștrii s-au văzut învinși cu 3-2 deși aveau 2-0 la pauză! Și Liverpool a avut un derby local în weekend, la Everton, un 0-0 în care a odihnit mai mulți titulari.

Pep Guardiola nu îl poate folosi pe Benjamin Mendy dar speră să fie refăcuți până la ora jocului Danilo, Stones și Aguero. Și Jurgen Klopp are trei jucători incerți: Moreno, Robertson și Salah; cu o listă de absenți siguri mai lungă: Henderson (suspendat), Can, Gomez, Lallana și Matip (accidentați). Golgheterii ambelor echipe (Aguero și Salah) sunt sub semnul întrebării, însă e de așteptat să fie forțați în primul 11.

Echipe probabile

Manchester City: Ederson – Walker, Otamendi, Laporte, Delph – De Bruyne, Fernandinho, David Silva – Sterling, Aguero, Sane

Liverpool: Karius – Alexander-Arnold, van Dijk, Lovren, Robertson – Oxlade-Chamberlain, Wijnaldum, Milner – Mane, Firmino, Salah

 

AS Roma – Barcelona FC (1-4 în tur)

Cote 1X2: 5.30 Roma, 4.50 X, 1.69 Barcelona

Cote calificare: 16.75 Roma, 1.01 Barcelona

Cotă scor corect 4-1: 126.00

Cote mărite: 2.85 ambele înscriu și peste 3,5 goluri

Un deficit de 3 goluri are de întors și AS Roma, însă șansele sunt mult mai mici decât în celălalt sfert de azi. Italienii nu au pierdut cu Barca pe Olimpico până acum dar în ultimele două partide jucate pe Camp Nou au scos de 10 ori mingea din poartă – 4-1 în tur și 6-1 în 2015. După meciul de acum o săptămână din Spania, Roma a pierdut și în campionat – 0-2 acasă, cu Fiorentina, iar acum e într-un real pericol să coboare din top 4. Barcelona a făcut încă un pas spre titlul de campioană în La Liga: 3-1 cu Leganes, cu un nou hattrick al lui Leo Messi.

Karsdorp și Perotti sunt absenți la gazde, cu Cengiz Under și Nainggolan accidentați ușor dar așteptați să joace. La catalani vor lipsi Digne, accidentat, și Coutinho – fără drept de joc în Liga Campionilor.

Echipe probabile

Roma: Alisson – Bruno Peres, Manolas, Fazio, Kolarov – Pellegrini, De Rossi, Nainggolan – Florenzi, Dzeko, El Shaarawy

Barcelona: ter Stegen – Sergi Roberto, Pique, Umtiti, Jordi Alba – Paulinho, Busquets, Rakitic, Iniesta – Messi, Suarez

Leave a Reply