eden-hazard

Ce pariem azi: Chelsea – Barcelona, Bayern – Beșiktaș

Chelsea și Barca se cunosc foarte bine și au ajuns la duelul cu numărul 13 în Liga Campionilor. De 3 ori au jucat în fazele superioare ale Ligii și, de fiecare dată, echipa care a avansat a câștigat și trofeul. Celălalt meci al serii e mult mai dezechilibrat: Bayern – Beșiktaș.

 

Chelsea Londra – Barcelona FC

Cote: 3,75 Chelsea, 3,35 egal, 2,28 Barcelona

Cotele îi dau favoriți mari pe catalani, cu 1,28 la calificare, iar bookmakerii se așteaptă ca ei să câștige și diseară pe Stamford Bridge. Barcelona a reușit asta doar în 2006, iar în istoria întâlnirilor directe nicio echipă nu a câștigat ambele manșe. Victoria din 2006 a fost ultima a Barcei în fața adversarilor de azi. De 7 ori au jucat partide oficiale după, 5 dintre ele încheindu-se la egalitate. Un amănunt interesant e ca Leo Messi nu a marcat niciodată în poarta lui Chelsea, deși a jucat de 8 ori! Cota ca el să nu marcheze nici în această dublă este de 5.25!

Chelsea are două victorii consecutive, la 0, însă dacă ne uităm puțin în urmă găsim 3 meciuri pierdute din ultimele 6. Prin comparație, oaspeții au o singură înfrângere in tot sezonul! A avut loc în Cupa Spaniei, pe terenul lui Espanyol. Sunt, așadar, neînvinși atât în La Liga cât și în Liga Campionilor. În drumul spre optimi au terminat pe primul loc într-o grupă cu Juventus, Sporting și Olympiakos, cu 14 puncte și golaveraj 9-1, cu cea mai bună apărare. Chelsea a fost pe locul secund, după Roma dar peste Atletico și Qarabag. Londonezii au avut 11 puncte, 16 goluri marcate (al patrulea atac al grupelor) și 8 primite.

David Luiz și Bakayoko, ușor accidentați, sunt incerți pentru Chelsea. La Barcelona nu vor juca Nelson Semedo, suspendat, și Philippe Coutinho – fără drept de joc după ce a reprezentat-o pe Liverpool în Champions League.

Echipe probabile

Chelsea: Courtois – Azpilicueta, Christensen, Cahill – Moses, Drinkwater, Kante, Fabregas, Alonso – Hazard – Morata

Barcelona: ter Stegen – Sergi Roberto, Pique, Umtiti, Alba – Rakitic, Busquets, Iniesta – Dembele, Suarez, Messi

 

Bayern Munchen – Beșiktaș Istanbul

Cote: 1.13 Bayern, 11.90 egal, 28.00 Beșiktaș

lewandowski-alaba

Probabil cel mai dezechilibrat meci al optimilor. Bayern și Beșiktaș au mai jucat de două ori, în grupele Ligii Campionilor din 1997/98. Germanii au câștigat ambele meciuri cu scorul de 2-0. Formația turcă e pentru prima dată în fazele finale ale competiției și a fost extrasă ca adversar al Bayernului din postura de cap de serie. Beșiktaș și-a câștigat grupa fără să piardă vreun meci, terminând peste Porto, RB Leipzig și Monaco. Surprinzător e că au avut mai puține puncte decât Bayern, care a încheiat pe poziția a doua în grupa B. Bavarezii au avut 5 victorii și o infrângere, cu PSG, fiind în urma lor din cauza golaverajului în meciurile directe.

Portarul Manuel Neuer, accidentat de mult timp, este singurul absent la gazde. Poate juca Thiago Alcantara, revenit după 3 luni. Beșiktaș a rămas fără golgheterul Cenk Tosun în iarnă, transferat la Everton, iar Tore și Nukan sunt accidentați.

Echipe probabile

Bayern: Ulreich – Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba – Tolisso, Vidal – Robben, James Rodriguez, Ribery – Lewandowski

Beșiktaș: Fabri – Gonul, Pepe, Tosic, Adriano – Hutchinson, Arslan – Quaresma, Talisca, Babel – Negredo

Leave a Reply