Bursa stranierilor: unde a ajuns Liviu Antal, fostul golgheter al Ligii 1

Liviu Antal are 6 goluri în ultimele 7 meciuri jucate la actuala echipă. Răzvan Lucescu a câștigat Cupa Greciei, Rotariu a devenit golgheterul lui Mouscron, românii din Italia depind de rezultatele din ultima etapă.

Liviu Antal: de la golgheterul României la golgheterul Lituaniei?

Mijlocașul dreapta care a fost campion cu Oțelul, în 2011, iar în 2014 a fost cel mai bun marcator al Ligii 1 Betano cu FC Vaslui caută acum un nou titlu de golgheter. Ajuns în Lituania de vara trecută, la Zalgiris, Antal are 6 goluri în acest sezon, în 10 partide jucate. Zalgiris e a doua în clasament, după 13 runde (sistemul fiind primăvară – toamnă), la 8 puncte în spatele primului loc. Pot câștiga campionatul? Pe Betano au cotă 5!

Revanșa lui Lucescu: a bătut AEK în finala Cupei

Finalul de campionat a fost foarte controversat în Grecia, cu PAOK terminând pe 2 după ce a pierdut la masa verde derby-urile cu AEK Atena și Olympiacos. În weekend a avut loc finala Cupei Greciei, între PAOK și AEK, iar echipa antrenată de Răzvan Lucescu s-a impus cu 2-0. Meciul a fost la fel de tensionat ca cele din campiont, lăsându-se cu 3 eliminări – pe lista „băieților răi” fiind și Fernando Varela, fostul căpitan de la FCSB. Lucescu a cucerit al patrulea trofeu ca antrenor, după Cupele României cu Rapid (2006 și 2007) și Cupa Qatarului cu El Jaish (2013).

VIDEO: încă un gol dat de Rotariu, al treilea consecutiv

Mai e o etapă de jucat din Belgia și ne putem declara mulțumiți de stranierii de acolo. Răzvan Marin și Alex Chipciu vor termina pe locurile 2 și 3, iar ca realizări individuale, românii au avut în actualul campionat 14 goluri și 13 pase decisive. Numărul mare de assisturi i se datorează lui Marin, cu 8, iar cel de goluri lui Dorin Rotariu – ajuns la 9 după ultima reușită. Fostul dinamovist e cel mai bun marcator al lui Mouscron, jucând 27 de meciuri.

Șanse minime pentru Zenga și Stoian să evite retrogradarea

Crotone a scos un egal cu Lazio, 2-2, însă a coborât pe primul loc retrogradabil înainte de ultimul meci. Echipa lui Stoian va juca etapa viitoare cu Napoli, iar dacă nu va lua niciun punct va merge în Serie B. Acest egal a dezavantajat și celălalt român de pe teren, pe Ștefan Radu, care ar fi putut fi sigur de prezența în Liga Campionilor cu un succes. Așa, Lazio va juca meciul decisiv pentru locul 4 cu Inter Milano, etapa viitoare.

Stoian ar putea fi al treilea român care retrogradează din Serie A acum, după Toșca (Benevento) și Boldor (Verona). Nici cei din Serie B nu stau foarte bine, iar la barajul pentru menținerea în divizie vor fi cu siguranță echipe ale stranierilor.

Lupta e în 3, între Avellino (unde portarul Ionuț Radu are 21 meciuri), Ascoli (Vasile Mogoș, fundaș, 38 meciuri și 1 gol) și Novara (George Pușcaș, atacant, 18 meciuri și 9 goluri). Două dintre ele vor merge la baraj. Diferența e de un punct, iar ultima etapă va decide cine rămâne în Serie B vineri, de la 21:30.

Final de campionat în Rusia. Ivan și Nedelcearu în Europa League, Paul Anton la baraj

Andrei Ivan a jucat cel mai puțin dintre românii din Rusia însă a obținut cea mai bună clasare: locul 4 cu Krasnodar, și va merge în grupele Europa League. Ionuț Nedelcearu va fi în preliminariile competiției după ce a terminat pe 6 cu Ufa, jucând 10 meciuri. Alex Bourceanu a ratat Europa din cauza unui singur punct: Arsenal Tula a fost pe 7. Mijlocașul central a avut 20 prezențe pe teren înainte de o accidentare la genunchi în decembrie care l-a ținut pe bară restul sezonului. Românul sezonului în Rusia este Eric Bicfalvi, de la Ural, aflat pe 9 în topul golgheterilor. Mijlocașul ofensiv a avut 8 goluri în 26 jocuri. Paul Anton (Anzhi) a terminat pe cel mai slab loc: 14 din 16. Va juca barajul pentru evitarea retrogradării joi, de la ora 15:00

Leave a Reply