razvan-marin

Bursa stranierilor: Răzvan Marin, „hattrick” de assisturi

Trei assisturi date de Marin în ultimul meci al lui Standard. Goluri înscrise de atacanții naționalei. Tamaș înscrie din nou în derby, Pașcanu e lider în campionatul englez de tineret, Răduț creează un gol dintr-o fază superbă în Polonia. Răzvan Lucescu se îndepărtează de titlu după decizia comisiilor.

VIDEO: Încă un meci mare al lui Marin

Mijlocașul a strălucit din nou pentru Standard, în victoria 3-2 cu Mechelen. Marin a oferit assisturi la toate golurile echipei sale, de fiecare dată centrând decisiv din fază fixă. Scorul final a fost stabilit încă din minutul 52 dar Marin putea majora diferența în minutul 79, din penalty. A executat slab de la 11 metri, șutul fiind apărat de portarul advers. Internaționalul român are acum 4 goluri și 7 assisturi în campionatul Belgiei, în 26 meciuri. Vezi rezumatul partidei:

VIDEO: Rotariu marchează pentru Mouscron; Boloni câștigă primul meci în 2018

Etapă bună și pentru Dorin Rotariu, care a ajuns la 6 goluri la Mouscron. Fostul dinamovist și-a trecut numele pe tabelă în minutul 56 al meciului cu Lokeren, pierdut cu 2-1. Antwerp a obținut primul succes din acest an, 2-0 în fața ultimei clasate – Eupen. Formația antrenată de Loți Boloni e pe primul loc sub cele de playoff, la egalitate de puncte cu Standard. Totul se decide duminică, atunci când Antwerp joacă la Anderlecht și Standard la Oostende.


Gol al lui Tamaș în derby-ul Maccabi – Hapoel

Gabi Tamaș a avut o săptămână excelentă cu Hapoel Haifa. Mai întâi a eliminat marea rivală, Maccabi Haifa, din Cupa Israeului. Partida s-a jucat joi și s-a terminat 1-1, Hapoel calificându-se grație golurilor în deplasare, în tur fiind 2-2. Românul a înscris ultimul gol al meciului acum o lună, ce s-a dovedit a fi decisiv pentru calificare. Ieri, Tamaș a punctat din nou în derby, fiind integralist și în meciul de campionat cu Maccabi. Hapoel s-a impus cu 3-0 în deplasare, fundașul fiind autor al golului secund. Echipa lui e la 5 puncte de primul loc și va merge în playoff, săptămâna aceasta fiind ultima etapă a sezonului regular.

VIDEO: Răduț își umilește adversarii și pasează decisiv dar pierde la Legia

Derby-ul dintre Legia Varșovia și Lech Poznan s-a terminat 2-1, rezultat după care echipa lui Mihai Răduț se duce la 8 puncte de primul loc. Mijlocașul ofensiv a fost unul dintre cei mai buni de pe teren, mai întâi având o ocazie mare la 1-0 și apoi pasând pentru golul echipei sale la capătul unei acțiuni individuale. Răduț are 4 assisturi în 20 meciuri la Lech.

Pașcanu devine lider în Premier League U23

Titular în naționala de tineret, Alex Pașcanu joacă în liga U23 pentru Leicester deși are numai 19 ani. Fundașul central a fost pe teren în ultimele 10 minute cu echipa de tineret a lui Liverpool, meci câștigat cu 4-0 de Leicester. Pașcanu e pe primul loc al campionatului de tineret acum, depășind-o pe Liverpool, iar luni va avea meci cu altă echipă unde evoluează un junior român: Swansea U23. La galezi, Marco Dulca, de 18 ani, tocmai și-a prelungit contractul până în 2020.

Lucescu pierde meciul cu Olympiakos la masa verde

Derby-ul PAOK – Olympiakos s-a încheiat înainte să înceapă după ce antrenorul oaspeților a fost lovit cu o… rolă de hârtie. Ajuns la comisii, cazul a fost judecat în favoarea lui Olympiakos, care a câștigat cu 3-0. Mai mult, PAOK a primit și o penalizare de 3 puncte din cauza incidentelor și va fi nevoită să joace următoarele două meciuri de acasă fără spectatori. Pe lângă înfrângerea de la comisii, PAOK a pierdut pe teren primul meci după o serie de 16 victorii consecutive. Duminică, în campionat, echipa antrenată de Lucescu a fost învinsă cu 3-2 la Asteras Tripoli. Un meci în care oaspeții au egalat în minutul 97 și au primit gol în minutul 99, încheiat din nou cu incidente. După ultima săptămână, PAOK a ajuns pe locul 3, la 5 puncte de AEK Atena și unul de Olympiakos. Duminică va juca acasă cu AEK, cu porțile închise.

Andone, Keșeru și Bogdan Stancu marchează

Florin Andone a stabilit scorul final în meciul Deportivo – Eibar 1-1, el jucând până în minutul 85. Atacantul are 7 reușite în 22 apariții din La Liga, unde rămâne pe loc retrogradabil. Celălalt vârf al naționalei, Keșeru, a avut două goluri săptămâna trecută. A deschis scorul în Botev – Ludogoreț 1-3, în care a fost titular alături de Cosmin Moți, apoi a înscris unicul gol din Ludogoreț – Septemvri Sofia, din penalty, în prelungiri. În Turcia, meciul românilor a fost decis de Bogdan Stancu, singurul marcator din Bursaspor – Kayserispor 1-0. La gazde, Stancu a fost integralist iar Grozav a jucat în ultimul sfert de oră, în timp ce la oaspeți au fost tot meciul pe teren Silviu Lung și Săpunaru. A dat gol și Ioan Hora, fost golgheter al Ligii 1 Betano, pentru Elazigspor. Al doilea gol al atacantului în 6 jocuri din liga a doua a Turciei, ambele din penalty.

Debuturi în Rusia

Toți românii transferați în iarnă în Rusia au fost integraliști în prima etapă a returului. Anzhi (Paul Anton) – Rubin (Gabriel Enache) s-a terminat 1-1, același scor fiind și la debutul lui Nedelcearu pentru Ufa, acasă cu Dinamo Moscova. La primele apariții pentru noile echipe au mai fost Cosmin Matei, la Istra 1961 în Croația, și Alexandru Crețu, în Slovenia, la Maribor.

La Sparta Praga, Niță și Nicolae Stanciu au fost integraliști iar Bogdan Vătăjelu a intrat în minutul 57. Vătăjelu a dat o centrare de gol la trei minute după ce a trimis în teren, Sparta remizând acasă cu Brno, 1-1. Toți românii au avut evoluții apreciate în acest meci. Ștefan Radu a jucat toate minutele atât în meciul de cupă cu Milan, unde Lazio a pierdut la penalty-uri, cât și în cel de Serie A cu Juventus (0-1). George Pușcaș a fost integralist tot în două meciuri pentru Novara, ambele pierdute cu 1-0. Tătărușanu a remizat la Marseille, 1-1, iar Pantilimon a câștigat cu 2-1 în fața lui Birmingham.

Leave a Reply