Bursa stranierilor: hattrick al lui Keșeru, care redevine lider în topul golgheterilor

Keșeru marchează de trei ori pentru Ludogoreț și urcă, din nou, pe primul loc în topul golgheterilor din Bulgaria. Vlad Morar este, și el, cel mai bun marcator din Grecia. Răzvan Marin e decisiv în derby-ul cu Brugge, Pantilimon urcă pe loc de play-off în Championship.

VIDEO: Hattrick în doar 23 de minute pentru Keșeru!

Golgheterul Bulgariei în ultimele 2 sezoane, Keșeru este din nou lider în topul marcatorilor. Atacantul a ajuns la 8 goluri după hattrick-ul reușit ieri, în meciul Botev Vrața – Ludogoreț 1-4, în etapa a 11-a. Keșeru, integralist, a punctat în minutele 20, 39 și 43. Cosmin Moți nu a fost inclus în lot, odihnit după ce a jucat tot meciul de la FC Zurich, pierdut cu 1-0, în Liga Europa. Ludogoreț e pe locul 2, la 2 puncte în spatele liderului Levski Sofia, cu care va juca după pauza internațională. Rămâne favorită la campionat, cu cotă de 1.55!

VIDEO: Vlad Morar înscrie și ratează un penalty

România are, în acest moment, trei golgheteri în campionate europene! Pe lângă Keșeru și Liviu Antal în Lituania, Vlad Morar este pe primul loc în topul marcatorilor din Grecia. Atacantul a marcat al patrulea gol, în 6 etape, pentru Panetolikos. Clubul său a câștigat cu 2-1 meciul cu Levadiakos, românul înscriind pentru 2-0 și ratând, câteva minute mai târziu, un penalty.

Pe primul loc sunt și Răzvan Lucescu și Alin Toșca, însă în clasament. PAOK a învins lanterna roșie, Apollon Smyrnis, pentru a șasea victorie din tot atâtea meciuri. Alb-negrii sunt lideri, cu 16 puncte, după ce au pornit sezonul cu -2 în urma unei penalizări. Toșca nu a jucat în campionat, dar a fost integralist în meciul din Europa League cu BATE Borisov, pe care PAOK l-a câștigat cu 4-1 în deplasare. Acum, PAOK e favorita la titlu, cu cotă de 1.65. Vezi toate cotele oferite de Betano pentru campionatul Greciei!

VIDEO: Gol și pasă de gol date de Răzvan Marin, după două curse de la mijlocul terenului!

Standard revine pe loc de play-off în Belgia după ce a învins-o pe Brugge, ocupanta primului loc. Omul meciului a fost mijlocașul român, decisiv la primul și ultimul gol. În minutul 37, Marin a recuperat o minge la centrul terenului și, după o cursă solitară, a pasat decisiv pentru golul de 1-0. Apoi, cu 11 minute înainte de finalul jocului, într-un moment în care Brugge conducea jocul, mijlocașul a scăpat singur pe contraatac după un corner și a încheiat faza cu un șut sub transversală, închizând meciul cu golul de 3-1. Standard e pe locul 5, iar pe 4 e Laszlo Boloni cu Antwerp, învingător în ultima rundă pe terenul lui Eupen.

Ionuț Radu, la al treilea meci ca titular în Serie A

Portarul naționalei de tineret a fost titular, pentru al treilea meci consecutiv, la Genoa. După evoluțiile excelente de anul trecut din Serie B, dar și cele pentru România U21, Ionuț Radu a fost împrumutat de Inter la Genoa, în Serie A. Portarul a fost integralist în ultimele 3 etape, în care a câștigat 6 puncte. După 2 victorii, Radu s-a văzut învins de Parma, cu 3-1. În weekend a jucat și al doilea Radu din Italia: Ștefan, revenit după accidentare, a fost pe teren 90 de minute în Lazio – Fiorentina 1-0. Etapa viitoare, pe Ionuț Radu îl așteaptă Cristiano Ronaldo și Dybala: Genoa va juca la Juventus.

Pantilimon câștigă la Middlesbrough, Tătărușanu pierde din nou

În liga a doua din Anglia, Costel Pantilimon a urcat pe locul 5, de play-off, cu Nottingham Forest. În ultima etapă a câștigat cu 2-0 pe terenul lui Middlesbrough, ajungând la 7 meciuri consecutive fără eșec. Rivalul său pentru poarta echipei naționale, Tătărușanu, are o perioadă mult mai grea: Nantes e pe loc retrogradabil, cu doar o victorie după 9 etape. Săptămâna trecută, Nantes a pierdut cu 3-0 la Bordeaux, cea mai dură înfrângere din acest sezon.

Băluță înscrie la Slavia; Sparta pierde

Titular în Slavia – Pribram 4-1, Alexandru Băluță a reușit al doilea gol în campionatul Cehiei, la scorul de 1-1. Cu aceste 3 puncte, Slavia își păstrează prma poziție, la egalitate cu Viktoria Plzen, și se distanțează de Sparta Praga. Sparta a pierdut al doilea meci consecutiv cu scorul de 1-0, la Sigma Olomouc. Niță și Chipciu au fost integraliști, Vătăjelu a intrat la pauză, iar Stanciu a lipsit, fiind suspendat.

 

Leave a Reply