nicolae-stanciu-sparta

Bursa stranierilor: dublă și assist pentru Stanciu!

Stanciu face un meci excelent și ține Sparta Praga pe locul 2. Răzvan Lucescu câștigă derby-ul cu AEK. Reghecampf e pe primul loc în Emirate.

VIDEO: Stanciu, omul etapei în Cehia

Sparta Praga a învins-o pe Slovan Liberec cu 4-1 în weekend, după un meci perfect făcut de Nicolae Stanciu. Mijlocașul ofensiv a deschis scorul în minutul 17 și a stabilit rezultatul final în ultimul minut, reușind și o pasă de gol pentru 3-0 în prima repriză. Stanciu are 3 goluri și 4 assisturi în 9 etape de campionat. În meciul cu Slovan, Stanciu, Niță și Chipciu au fost integraliști, în timp ce Vătăjelu nu a fost inclus în lot. Sparta e pe locul 2, la un punct de Slavia Praga, echipa lui Alex Băluță. Fostul căpitan al Craiovei a fost titular în ultima etapă, în Slavia – Bohemians 1-0, și a fost schimbat în minutul 68. Vineri, în Cehia, va fi derby-ul Viktoria Plzen – Sparta Praga!

Lucescu câștigă derby-ul cu AEK și urcă pe primul loc!

După ce a pierdut bătălia pentru titlu cu AEK în sezonul trecut în urma unor meciuri decise la masa verde, Răzvan Lucescu s-a răzbunat pe echipa din Atena. Ieri seară, PAOK a învins-o cu 2-0 pe AEK, grație dublei lui Prijovic. A fost a patra victorie din 4 etape pentru clubul din Salonic, care a devenit lider, cu 10 puncte – fiind penalizată cu 2 puncte din cauza incidentelor de anul trecut. În Grecia se mai joacă azi două meciuri, iar etapa viitoare e un alt derby: Olympiakos – PAOK!

Europa League: gol din lovituriă liberă al lui Keșeru împotriva lui Leverkusen

Joi seară, 6 stranieri au avut meciuri în grupele Ligii Europa. Remarcatul a fost Claudiu Keșeru, care a marcat superb din lovitură liberă pentru 1-0 în meciul Ludogoreț – Bayer Leverkusen. El și Moți au fost integraliști la formația bulgară, care a condus cu 2-0 însă a pierdut meciul cu 3-2. Aceeași întoarcere de scor a avut loc și la meciul de campionat al lui Ludogoreț, însă în favoarea stranierilor români. Au câștigat cu 3-2 la Botev Plovdiv, cu Cosmin Moți marcând din penalty.

Doi români au fost învingători în Europa League: Andrei Ivan și Alex Băluță. Ivan a jucat primele 76 minute în Rapid Viena – Spartak Moscova 2-0, iar Băluță a intrat pe final în Slavia Praga – Bordeaux 1-0. Lazio, fără Ștefan Radu (accidentat), a învins-o cu 2-1 pe Apollon Limassol. Învinși au fost Răzvan Lucescu – 0-1 acasă, cu Chelsea – și Răzvan Marin – Sevilla – Standard 5-1.

Reghe, lider în Emirate

Al Wahda a obținut a treia victorie la scor după 3 etape jucate: 4-1 cu Al Wasl. Echipa lui Laurențiu Reghecampf e pe primul loc, cu maximum de puncte și o medie de aproape 5 goluri înscrise pe meci!

În China, Dan Petrescu și-a mărit șansele să îndeplinească obiectivul. A învins ocupanta locului 2, Beijing Gouan, cu 3-2 și s-a apropiat, astfel, la 6 puncte de evitarea retrogradării. Clubul lui, Guizhou Zhicheng, este lanterna roșie a campionatului, cu 7 etape înainte de final. Tot în China, Cosmin Olăroiu a pierdut cu Guangzhou Evergrande, rămânând pe locul 5.

Laszlo Boloni a suferit primul eșec al sezoului în Belgia, cu Antwerp: 0-2 la Sint-Truiden. După etapa a opta, a coborât pe poziția a patra în clasament, de play-off. În weekend va juca acasă cu Gent, iar Răzvan Marin va avea meci în deplasare: Oostende – Standard. Campionatul Belgiei are streaming live pe Betano!

Coreea de Sud: Chițu înscrie în ultimul minut și se pregătește de barajul pentru promovare!

Aurelian Chițu a plecat de la Viitorul în liga a doua coreeană, în martie, și are un sezon foarte bun. Ieri a înscris al nouălea gol al stagiunii, în 24 de meciuri, golul decisiv al echipei sale. Chițu joacă la Daejeon Citizen, a treia clasată, și a învins-o pe Gwangju FC cu 2-1, după 2 goluri în prelungiri. Cu 7 runde rămase, Daejeon pare sigură de calificarea la barajul de promovare, având 9 puncte peste Gwangju – locul 5.

Leave a Reply