nicolae-stanciu-sparta

Bursa stranierilor: 9 goluri date de români!

O săptămână excelentă pentru românii din străinătate. „Duble” reușite de Keșeru și Morar, goluri pentru Pușcaș, Rotariu, Stanciu, Vlad Dragomir și Dragoș Grigore. Lucescu și Chiricheș rămân lideri, Reghecampf umilește liderul din Emirate iar Toșca, Filip și Niță au debutat cu victorie.

VIDEO: Debut cu gol al lui Nicolae Stanciu

Sparta Praga i-a avut în teren din primul minut pe Vătăjelu, Niță și Stanciu la primul meci oficial din 2018. Pentru ultimii doi a fost un debut fericit: portarul a ținut poarta închisă iar mijlocașul ofensiv a deschis scorul în minutul 5, cu un șut foarte bun din afara careului. Faza golului a fost pornită de Vătăjelu, care a centrat în careu înainte ca mingea respinsă să fie trimisă în plasă de Stanciu. Sparta a câștigat cu 2-0 în fața lui Slovan Liberec și a urcat pe locul 4 în clasament, la 2 puncte de locul secund. Următorul meci e sâmbătă, în deplasare la Slovacko, și are streaming live pe Betano!

Keșeru: două goluri și o pasă de gol într-un sfert de oră

A reînceput și campionatul Bulgariei, unde Ludogoreț și-a păstrat primul loc. Claudiu Keșeru a fost titular și a rezolvat meciul cu Slavia Sofia încă din prima repriză. Atacantul a dat două goluri și o pasă de gol între minutele 24 și 37, iar echipa lui a câștigat cu 4-1. Moți nu a fost inclus în lot, însă a fost integralist joi, în Europa League. Împotriva lui AC Milan, Ludogoreț a pierdut cu 3-0 un meci în care fundașul a comis un penalty.

Novara își poate schimba numele în Pușcaș Calcio

Atacantul de 21 ani a punctat din nou pentru Novara! De la împrumutul în Serie B, Pușcaș a fost singurul marcator al echipei sale. Are 5 goluri în 3 meciuri, sâmbătă deschizând scorul în egalul cu Spezia, 1-1. Deși s-a alăturat Novarei abia la începutul lunii, a ajuns deja golgheterul clubului din acest sezon! Vezi mai jos video cu reușita lui Pușcaș, care va avea în față un coleg de la naționala de tineret sâmbătă. De la ora 16:00 va fi Avellino – Novara, la gazde fiind titular incontestabil portarul Ionuț Radu.

Grecia: Lucescu se pregătește de derby-ul cu Olympiakos, Vlad Morar aduce 3 puncte lui Panetolikos

15 e numărul victoriilor consecutive obținute de PAOK Salonic, după ce a trecut cu 2-0 și de Lamia. 10 dintre ele au venit în campionat, unde au primit un singur gol în această perioadă. În alt meci din Super Liga Greciei, Panetolikos a câștigat cu 2-1 la Levadiakos. Vlad Morar a înscris ambele goluri, de la punctul cu var, și a ajuns la 7 reușite în 17 jocuri. Duminică seară e PAOK – Olympiakos, iar Lucescu poate scăpa de o rivală pentru titlu! Derby-ul va avea cote cu marjă 0% pe Betano!

Reghecampf: victorie categorică în campionat, înfrângere în Liga Campionilor

Weekend-ul a început extraordinar pentru Laurențiu Reghecampf. Echipa lui, Al Wahda, a învins cu 5-1 pe Al Ain, ocupanta primului loc din liga Emiratelor Arabe Unite. Un succes clar, care l-a adus la doar 2 puncte de lider. Ieri, însă, a trăit o nouă dezamăgire în Liga Campionior Asiei: 2-3 pe teren propriu cu Al Duhail, din Bahrain. E al doilea eșec în două etape pe plan continental, după ce cu o săptămână în urmă a fost învins cu 5-0 de Lokomotiv Tașkent.

Alte trei goluri și trei debuturi

Printre marcatorii de săptămâna trecută îi mai avem pe Vlad Dragomir, Dragoș Grigore și Dorin Rotariu. Dragomir a înscris golul oaspeților în Leicester – Arsenal 3-1, în liga de tineret engleză. La gazde, Pașcanu a intrat în prelungiri. În Qatar, Grigore a marcat pentru 0-1 în Al Rayyan – Al Sailiya 2-2, în care a jucat și Vali Lazăr. De la Mouscron a fost dat afară Mircea Rednic înaintea etapei dar Rotariu nu s-a lăsat afectat. Fostul dinamovist a dat al treilea gol în 4 etape, deschizând scorul în egalul cu Beveren, 2-2.

Toșca și Boldor au debutat în Serie A în weekend, însă ocupă ultimele două locuri. Toșca a fost integralist la Benevento în victoria, 3-2, cu Crotone. Deian Boldor a revenit la Hellas Verona după împrumutul în MLS și a jucat tot meciul cu Lazio, pierdut cu 2-0. La romani, Ștefan Radu a fost înlocuit în minutul 80. Cel mai frumos debut l-a avut Steliano Filip. Noua sa echipă, Hajduk Split, a câștigat marele derby croat, 1-0 pe terenul lui Dinamo Zagreb.

Dintre portari, doar Niță a luat 3 puncte. Pantilimon a avut primul meci fără gol primit la Nottingham Forest (0-0 la Burton). Tătărușanu a făcut egal, 1-1, la Nice, iar Silviu Lung a pierdut cu 2-1 la Antalyaspor. Românii din Turcia nu au avut motive de bucurie. Șumudică s-a certat cu fanii gazdelor la finalul meciului cu Antalya, în care și Săpunaru a fost integralist. Alexe a fost schimbat după 34 minute în Karabukspor – Akhisar 0-3, iar Bursa, cu Stancu și Grozav în teren, a făcut 0-0 acasă cu Malatyaspor.

Florin Andone a pierdut din nou cu Depor, 1-0 la Alaves. Același scor a fost și la Sint Truiden – Anderlecht 1-0, unde Chipciu a jucat slab ca mijlocaș central. Răzvan Marin a fost integralist la Standard în egalul cu Charleroi, 1-1.

Leave a Reply