barcelona liga campionilor

Lupte grele în grupa lui Juventus și a Barcelonei din Liga Campionilor

Barcelona, Juventus și Manchester United sunt trei dintre echipele din această seară de Liga Campionilor care au șanse să obțină  deja biletele pentru optimile de finală.

În seara aceasta se joacă ultimele opt partide din faza a cincea a grupelor Ligii Campionilor. Pe lângă numele de mai sus, Basel, Roma, Chelsea și  Juventus ar putea accede în „optimi” de asemenea la capătul partidelor de diseară și a completa lista cluburilor deja calificate, Paris Saint-Germain, Bayern Munchen, Manchester City, Beşiktaş, Tottenham Hotspur și Real Madrid.

Grupa A: ȚSKA Moscova (6 puncte) – Benfica (0p), Basel (6p) – Manchester United (12p)

Manchester United are nevoie de doar un rezultat de egalitate diseară pentru a se califica și o poate face pe locul 1 în cazul în care ȚSKA nu câștigă. Englezii au pe Betano o cotă de 3,50 pentru un rezultat de egalitate cu Basel.

Basel și ȚSKA se vor lupta pentru locul al doilea în ultima etapă, dacă nu vor pierde miercuri. Una dintre ele poate încheia chiar pe locul 1, în cazul în care ar câștiga ambele meciuri rămase, iar United ar pierde cele două meciuri din Grupa A.

Teoretic, și Benfica are șansa ei la locul secund, dar trebuie să învingă la Moscova pentru a mai spera în ultima etapă. Orice alt rezultat le va garanta portughezilor ultimul loc încă de diseară.

Grupa B: Paris Saint-Germain (12p) – Celtic (3p), Anderlecht (0p) – Bayern Munchen (9p)

PSG este deja calificată, doar locul 1 fiind dilema. Francezii pot fi siguri de prima poziție, dacă diseară înving, ar Bayern nu reușește să obțină trei puncte sau dacă termină la egalitate, iar Bayern pierde. Francezii sunt favorițipe Betano să câștige Champions League în acest sezon.

Bayern este de asemenea calificată, iar Celtic are cele mai mari șanse pentru locul al treilea. Anderlecht, echipa românilor Stanciu și Chipciu este eliminată diseară dacă pierde, iar Celtic încheie cel puțin la egalitate cu PSG. Un egal surpriză al scoțienilor cu favorita PSG a primit cota de 10,00 pe Betano.

Grupa C: Qarabag (2p) – Chelsea (7p), Atletico Madrid (3p) – AS Roma (8p)

AS Roma se poate califica cu un rezultat de egalitate și ocupa primul loc cu o victorie, cu condiția ca Chelsea să nu câștige la Qarabag, ceea ce este puțin probabil.

Chelsea are nevoie de victorie pentru a se califica încă de acum și poate avansa chiar și cu un rezultat de egalitate cu condiția ca Atletico să nu obțină trei puncte cu AS Roma. Englezii au o cotă atrativă la Qarabag, 1,30 la victorie.

Grupa D: Juventus (7p) – Barcelona (10p), Sporting CP (4p) – Olympiacos (1p)

Barcelona se va califica de astăzi cu condiția să obțină cel puțin un rezultat de egalitate cu Juventus. Italienii ar avea nevoie la rândul lor de un meci egal pentru calificare, dar Sporting să nu câștige contra lui Olympiacos. Așadar, marile echipe ale Grupei D ar putea merge braț la braț în „optimi” cu un rezultat de egalitate, care a primit cota de 3,40 pe Betano.

Calculele s-ar complica și s-ar putea amâna pentru ultima etapă a grupelor, dacă Sporting învinge, iar Barcelona o învinge pe Juventus. În acest caz Juventus și Sporting s-ar putea duela pentru locul al doilea din grupă în ultimul meci.

Grupa D este probabil cea mai interesantă a serii. În luptă se află și Olympiacos, care poate spera la primăvara europeană a Europa League cu o victorie contra lui Sporting.

Leave a Reply