astra giurgiu europa league

Astra învinge și urcă pe un loc de calificare în Europa League

Astra Giurgiu a câștigat joi seară meciul cu Austria Viena, scor 2-1, din Europa League și a urcat pe locul al treilea în Grupa E, cel care asigură calificarea în șaisprezecimile de finală.

Echipa lui Marius Șumudică a reușit un meci mare. Condusă după golul marcat în minutul 57 de Lukas Rotpuller, gruparea din România a revenit prin reușitele lui Daniel Constantin Florea (minutul 78) și Constantin Budescu (minutul 88).

Ambele goluri ale Astrei au fost marcate după eliminarea cu cartonaș roșu a jucătorului Alexander Gruenwald.

Victoria Astrei a venit în aceeași seară în care și Steaua a câștigat meciul său din Europa League, tot cu 2-1 și tot cu un gol marcat spre finalul meciului.

Calcule de calificare

Giurgiuvenii au acum 7 puncte, în grupa condusă de AS Roma cu 12 puncte. Pe locul al treilea se află Austria Viena cu 5 puncte, iar pe ultima poziție este Viktoria Plzen cu 3 puncte.

Pentru a fi sigură de calificare, Astra trebuie să câștige ultimul meci, de pe 8 decembrie, atunci când primește acasă vizita celor de la AS Roma.

Dacă Astra va face egal cu italienii, iar Austria Viena o va învinge pe Plzen, se va ajunge la o departajare pe baza golaverajului între echipa din România și cea din Austria.

Astra se poate califica și dacă va pierde cu AS Roma, cu condiția ca Austria Viena să nu câștige ultima partidă, ci să încheie la egalitate sau învinsă la Plzen.

Foto: site oficial Astra Giurgiu

Leave a Reply