„11-le” weekend-ului: El Clasico, Marseille – PSG și alte 9 meciuri de urmărit

Confruntarea dintre Barcelona și Real Madrid e cea mai așteptată în această săptămână, dar nu e singura care merită urmărită. Avem derby-uri în Franța, Italia, Olanda și Germania!

Sâmbătă, 16:30: Borussia Dortmund – Hertha Berlin – STREAMING LIVE

Dortmund a reușit să atragă toate privirile. Dacă forma din Bundesliga a fost suficientă pentru a îi face pe galben-negri principala contracandidată a lui Bayern, ultimul lor meci, din Liga Campionilor, ne face să ne întrebăm dacă Dortmund nu e, de fapt, marea favorită. Borussia a distrus-o pe Atletico Madrid, 4-0, ajungând la 6 meciuri consecutive în care marchează de minim 3 ori. Fără înfrângere în acest sezon, cu victorii pe linie acasă, Dortmund e vizitată de Hertha Berlin. Trupa din capitală a cochetat cu primul loc, dar un singur succes în 4 etape a făcut ca ei să ajungă, acum, pe 6.

Sâmbătă, 16:30: Orlando Pirates – Kaizer Chiefs

Derby-ul Soweto, între Orlando Pirates și Kaizer Chiefs, este cel mai încrâncenat din Africa Sub-Sahariană. Ambele cluburi sunt din cartierul Soweto, în Johannesburg, una dintre capitalele Africii de Sud. Sunt printre cele mai titrate echipe din țara lui Nelson Mandela, iar istoria rivalității e una cât se poate de interesantă. Kaizer Motaung, un fotbalist legendar al lui Orlando Pirates, a plecat să joace în Statele Unite, în 1968, la Atlanta Chiefs. Când s-a întors, doi ani mai târziu, nemulțumit de ce a găsit la Orlando, a decis să își facă propriul club: Kaizer Chiefs, luând numele său și numele echipei la care a jucat în America.

Sâmbătă, 19:30: Leeds United – Nottingham Forest – STREAMING LIVE

În liga a doua engleză, distanța de la primul loc la locul 13 e de doar 6 puncte, după 14 etape. Un campionat mai echilibrat ca oricând, în care o serie de 3-4 victorii poate aduce orice echipă pe primele poziții. Lider este acum Leeds United, clubul cotat cu cele mai mari șanse la promovare înaintea sezonului. Statutul de favorită i se datorează antrenorului Marcelo Bielsa, poreclit „El Loco”. Bielsa a condus 6 ani naționala Argentinei, dar și echipe ca Marseille, Lazio sau Bilbao, iar stilul său a influențat unii dintre cei mai mari tehnicieni ai lumii: Guardiola, Simeone, Pochettino. Leeds va juca sâmbătă cu Nottingham Forest, unde este titular Costel Pantilimon. Portarul joacă meci de meci la Nottingham, cu care e pe locul 7, la 4 lungimi de primul loc.

Duminică, 9:30: Guizhou Zhicheng – Guangzhou Evergrande – STREAMING LIVE!

Când a decis să meargă în China, Dan Petrescu a preluat o echipă ce părea condamnată la retrogradare. A reușit o revenire spectaculoasă de formă, iar Guizhou nu a mai pierdut acasă din iulie, luând 13 puncte din ultimele 5 etape. Petrescu s-a apropiat la doar 4 lungimi de primul loc salvator, și mai are 3 meciuri pe terenul său în cele 4 runde rămase. Cel mai greu e duminică, împotriva lui Fabio Cannavaro și a celor de la Guangzhou Evergrande. Cannavaro are 3 brazilieni de top în lot: pe Paulinho, Talisca și Alan, aceștia având, în total, mai multe goluri decât toți fotbaliștii lui Dan Petrescu! Evergrande este a doua în Superliga Chinei, la 2 puncte de primul loc.

Duminică, 12:00: Chindia Târgoviște – Sportul Snagov

Derby pentru promovare la Târgoviște. După un început poticnit, Viorel Moldovan a găsit cheia succesului la Chindia și are 6 succese la rând, urcând pe locul secund în Liga II. În această serie, dâmbovițenii au învins la Clinceni, dar și fără drept de apel pe UTA sau Farul, la Târgoviște. Snagov conduce clasamentul, cu un punct peste Chindia, dar din ultimele două deplasări nu a luat decât un punct.

Duminică, 15:30: Crystal Palace – Arsenal

Arsenal nu mai poate fi ignorată când vorbim de lupta pentru titlu în Anglia. Absența lor din această conversație s-a datorat începutului prost, cu înfrângeri în primele două etape cu City și Chelsea, dar „tunarii” au câștigat următoarele 11 meciuri de atunci! Sunt singura echipă din Anglia care a luat maximul de puncte în ultimele 7 etape, impunându-se, pe lângă campionat, și în toate partidele de Cupă sau Europa League. În toată această perioadă, formația antrenată de Emery are doar un meci în care a marcat mai puțin de 2 goluri, iar 7 din ultimele 8 meciuri au fost câștigate la minim 2 goluri. Joacă la Crystal Palace duminică, echipă care nu a mai luat punct de peste o lună.

Duminică, 15:30: Ajax Amsterdam – Feyenoord Rotterdam – STREAMING LIVE!

Cu o oră și 45 de minute înainte de El Clasico, în Olanda se joacă De Klassieker! Feyenoord nu s-a mai impus în marele derby al Olandei din 2012 în campionat, trecând fără victorie și în sezonul ultimului lor titlu, din 2016-17. Eredivisie este dominat de PSV, care are doar victorii după 9 meciuri, dar Ajax și Feyenoord încearcă să rămână aproape – sunt la 5, respectiv 7 puncte. Ajax este echipa mai bună acum, venind după un 1-0 cu Benfica în Liga Campionilor, unde e pe primul loc în grupă, la egalitate cu Bayern Munchen.

Duminică, 17:15: Barcelona – Real Madrid – STREAMING LIVE!

„El Clasico” nu mai are nevoie de prezentări. Cele mai mari echipe ale Spaniei își dispută, din nou, supremația. Meciul va fi duminică, pe Camp Nou, și va începe la 17:15 pentru a putea fi urmărit în cât mai multe țări. Barcelona a revenit pe primul loc în Primera, după victoria cu Sevilla, dar Madridul se afundă spre mijlocul clasamentului. Acum este pe 7, fără succes în ultimele 4 runde, la 4 puncte de primul loc. „Galacticii” au îvins-o pe Viktoria Plzen în Liga Campionilor, dar un 2-1 cu o echipă din Cehia este mult sub așteptările fanilor madrileni. În Ligă, Barcelona are 9 puncte, după ce a trecut și de Inter Milano. După 11 ani, pe teren nu vor fi nici Messi, nici Ronaldo! Cine va ieși la rampă?

Citește și: Cum arăta fotbalul la ultimul El Clasico fără Messi și Ronaldo

Duminică, 21:30: Napoli – AS Roma – STREAMING LIVE!

Napoli a fost pe primul loc în Serie A până în etapa 26 a sezonului trecut. A pierdut șefia după meciul cu AS Roma de pe San Paolo, încheiat 2-4. Sicilienii nu au mai pierdut de atunci în fața fanilor, iar acum vor revanșa. Sunt pe 2 în campionat, la 4 puncte de Juventus, și vor să rămână cât mai aproape de „Bătrâna Doamnă”. Roma e abia pe 7, iar etapa trecută a pierdut acasă, cu Spal, 0-2.

Duminică, 22:00: Olympique Marseille – Paris Saint-Germain – STREAMING LIVE!

Cu Memphis Depay, Traore și Fekir, Lyon nu a avut nicio șansă în fața lui PSG. Marseille își încearcă, la rândul ei, norocul, dar nu e sigură că se bazează pe cel mai important jucător – Thauvin. Chiar dacă vedeta revine după accidentare, șansele gazdelor nu sunt foarte mari. PSG are o medie de aproape 4 goluri pe meci în Ligue 1 și nimeni din Franța nu le-a pus probleme. Exemplul poate fi luat de Marseille din Liga Campionilor, unde PSG a pierdut cu Liverpool și a remizat cu Napoli. Nici OM, însă, nu merge prea bine în Europa: are doar un punct în Liga Europa, cu Apollon, fiind învinsă de Lazio și Frankfurt.

Duminică, 22:30: LA Galaxy – Houston Dynamo

Zlatan Ibrahimovic trebuie să câștige cu Houston, altfel ratează play-off-ul în Major League Soccer! Suedezul are 22 de goluri și a fost liderul lui Galaxy în acest an, dar are emoții până în ultima etapă. Foștii coechipieri Wayne Rooney și David Villa sunt deja acolo, Zlatan fiind cel mai mare nume care lipsește. E dorit de Real Madrid din iarnă, mutare ce s-ar putea realiza, dar până atunci, Ibrahimovic vrea un trofeu în State.

Leave a Reply