Zinedine Zidane, un antrenor de nota zece


Marele fotbalist francez Zinedine Zidane poate deveni și mare antrenor încă din primul sezon în calitate de principal al unei echipe de club. După scandalul din presa spaniolă de acum doi ani pe când lucra la echipa a doua a Realului și unde a fost acuzat că el este cel care conduce defapt echipa neavând licența necesară pentru Segunda B (Liga a 3-a spaniolă), iată-l pe francez făcând minuni pe banca celei mai de succes echipe din istoria fotbalului european!

În 20 de partide cu Zidane în frunte, galacticii au un bilanț de 17 victorii, două egaluri și o singură înfrângere pentru un total de 53 de puncte obținute.  Cel mai de succes debut pe banca Realului din istorie a fost posibil și datorită unui golaveraj de excepție: 63 de goluri marcate și 16 primite.

Calificat cu Real Madrid în finala Ligii Campionilor, Zizou are șansa de-a ridica trofeul prestigioasei competiții în primul său an ca antrenor principal. Deși pare o mare realizare, acest lucru a mai fost reușit de Jose Villalonga, Miguel Munoz, Tony Barton, Guus Hiddink, Joe Fagan, Vicente del Bosque și Pep Guardiola. Într-adevăr, ar fi primul antrenor francez care reușește o astfel de performanță. Zinedine Zidane poate intra și într-o altă companie selectă, cea a câștigătorilor de Ligă în calitate de jucători și apoi antrenori, acolo unde se află aceiași Miguel Munoz și Pep Guardiola, dar și Giovanni Trapattoni, Carlo Ancelotti, Johan Cruyff și Frank Rijkaard.

Visul la al unsprezecelea trofeu de Liga Campionilor pentru madrileni este primul examen de licență PRO pentru „Rădoi de Real”, care până acum s-a dovedit a fi un experiment reușit al lui Florentino Perez și judecând după calitatea ridicată a jocului arătat de elevii săi, fostul decar e pe un drum foarte bun să scrie pagini frumoase de istorie și să devină un antrenor de nota 10 în viitor.

Cota pentru ca Real Madrid să marcheze prima și să câștige este de 2.75.

Leave a Reply