formula 1 2016

Americanii cumpără Formula 1


O companie de media americană numită Liberty Media a confirmat că va cumpăra Formula 1 pentru 4,4 miliarde de dolari. Cel mai mare sport cu motor din lume pleacă la un nou drum.

Totalul tranzacției va fi de 8,5 miliarde de dolari, incluzând și datoriile pe care Formula 1 le are la acest moment.

Liberty Media va cumpăra inițial 18,7 procente din Formula 1, apoi le va achiziționa în totalitate pe cele rămase cel târziu în primul trimestru al anului 2017. După achiziție, Liberty Media se va numi Formula 1 Group.

Noul șef al Formulei 1 va deveni Chase Carey, vice-președinte al companiei de film 21st Century Fox. Actualul conducător al F1, Bernie Ecclestone (85 de ani), va fi retrogradat pe poziția de director executiv pe care o va ocupa timp de trei ani.

Aceasta este una dintre afacerile majore derulate în lumea sportului. Formula 1 a crescut ca cifră de afaceri sub Bernie Ecclestone și s-a impus drept liderul sporturilor cu motor la nivel mondial. Scăzând în spectaculozitate și audiențe, Formula 1 ar putea fi revitalizată de noii șefi americani.

Bernie Ecclestone va părăsi cel mai înalt post din F1 după 40 de ani în care l-a dezvoltat și controlat. Este un pas important, iar miza este așezată pe viitorul „Marelui Circ”, care trebuie dinamizat și readus în atenție prin mutări noi sau, de ce nu, prin reactivarea unor lucruri pierdute la un moment dat pe drum din cauza politicii de reducere a costurilor.

Cine este Liberty Media

Liberty Media este o companie de divertisment, dar deține acțiuni și în afaceri de sport. cum ar fi clubul american de baseball Atlanta Bravers.

Patronul companiei este multimiliardarul american John Malone.

Pariază pe Formula 1

Leave a Reply