portugalia

Vor reuși Ronaldo și Portugalia acolo unde Olanda a greșit de două ori?


Portugalia și Islanda vor juca marți, de la ora 22:00, al doilea meci în Grupa F de la EURO 2016.

Ochii vor fi captați atât de apariția lui Cristiano Ronaldo, cât și de intrarea pe marea scenă a Islandei, echipa revelație din preliminarii. Islanda a reușit să câștige o grupă cu Olanda și Turcia, după ce a făcut cea mai mare surpriză din calificări învingând de două ori ‘portocala mecanică’.

1% dintre islandezi au plecat în Olanda

Prima victorie cu Olanda a avut loc în Islanda, de unde și Turcia plecase învinsă. Pornită cu stadioane goale, Islanda a început să joace cu casa închisă. La meciul jucat la Amsterdam, 1% din populația Islandei (în jur de 3.000 de oameni) a făcut deplasarea pe stadion!

Islanda este țara cu cea mai mică populație calificată la această ediție de Euro (în jur de 330.000). fiind în același timp și debutantă.  Este o echipă foarte bine organizată, care știe exact ce are de făcut și ar putea fi o nucă tare.

1Meciul are Marjă 0% (cote 1X2 maxime) pe Betano.com. Portugalia are peste 1,5 la victorie, iar cine mizează pe surpriză poate primi o cotă de peste 9 pentru Islanda.

Ronaldo, egalul lui Figo

Dar povestea romanțată a Islandei valorează zero în ochii lui Cristiano Ronaldo. Acesta nu se va împiedica de amănunte, așa cum nu a clipit nici măcar când a executat penalty-ul victoriei pentru Real Madrid în finala Ligii Campionilor.

Ronaldo s-a maturizat, Portugalia a fost o echipă mereu frumoasă. Dacă nu vor fi dezavantajați de arbitraj, iar EURO 2016 a arătat până acum lucruri decente în acest sens, lusitanii pot ajunge departe.

CR7 va aduna în acest meci 127 de selecții la echipa națională și va egala recordul lui Luis Figo.

Portugalia conduce cu 2-0 în meciurile directe, în care a marcat de 8 ori și a primit 4 goluri.

Echipa lui Ronaldo va juca aproape ca acasă în Franța, acolo unde are una dintre cele mai mari comunități locale. Doar la aeroport au venit aproape 400 de oameni pentru a-i întâmpina.

Echipe probabile

Portugalia: Patricio – Vieirinha, Alves, Pepe, Guerreiro – Mario, Danilo, Moutinho, Silva – Nani, Ronaldo.

Islanda: Halldorsson  – Sevarsson, R Sigurdsson, Arnason, Skulason – Gudmundsson, Sigurdsson, Gunnarsson, Bjarnason – Sigthorsson, Finnbogason.