Ungaria detonează prima bombă de la EURO


Ungaria, echipa care s-a chinuit să se califice la EURO 2016, a câștigat marți (2-0) seară meciul cu Austria, țara privită la turneul final din Franța drept o posibilă revelație. Maghiarii au venit pentru prim oară la un Campionat European după cel din 1972.

EURO 2016: Toate grupele, situația la zi

Austria începuse bine, iar în minutul 2 bara s-a opus deschiderii scorului. Numai că elevii lui Berndt Stock nu s-au speriat.

Maghiarii au deschis scorul prin Adam Szalai în minutul 64, o minge trimisă în plasă din pasa lui Dzsudzsak. Szalai nu mai marcase de pe 12 decembrie 2014,  de 39 de partide.

Austria nu a mai putut riposta cu toată forța. La trei minute de la deschiderea scorului, austriecii au rămas în inferioritate numerică.  Dragovic a primit al doilea cartonaș galben pentru o ‘talpă’ în interiorul careului advers asupra lui Kadar.

Pe fondul atacurilor disperate ale Austriei, Ungaria marcat în minutul 89 prin Stieber, un lob tehnic trimis peste  portarul austriac Almer.

Ungaria nu a arătat un joc rău, iar pentru cei cărora le place să parieze pe surprize, are cota 200 pentru a câștiga EURO 2016.

Ungaria, victorie în meciul cu numărul 137

În ciuda formei de moment mai bune a Austriei, cifrele au avut dreptate. Ungaria, echipa care domina palmaresul direct cu 66 de victorii și  30 de egaluri din 136 de meciuri directe, a câștigat din nou. Ultima victorie fusese obținută de maghiari la în anul 2006.

Austria a venit la EURO 2016 cu o echipă mai bună, cu un traseu foarte bun în preliminarii, multă lume văzând-o drept una dintre revelațiile competiției. Marc Janko, cel care înscrisese de șapte ori în preliminarii, a fost invizibil contra Ungariei și a fost schimbat în repriza a doua.

Ungaria fusese în grupa de calificare cu România, iar maghiarii au trebuit să treacă prin emoțiila barajului pentru a ajuge în Franța. Elevii lui Berndt Stock, considerați outsideri  și în poartă cu Gabor Kiraly, primul jucător din istoria EURO cu vârsta de peste 40 de ani, au reușit miracolul cu mult mai puternica echipă a lui Marcel Keller.