Un autogol pornit de la Ibrahimovic salvează Suedia


Irlanda și Suedia au terminat la egalitate, 1-1, în meciul de deschidere al Grupei E de la EURO 2016, pe Stade de France, după 90 de minute echilibrate.

Când favoritele grupei se numesc Italia și Belgia, iar tu ești Irlanda sau Suedia e clar că meciul direct e cam cel mai important pe care îl poți avea de la EURO. Iar irlandezii au fost mai deciși, au știu de la început acest lucru. au intrat foarte bine în meci și au pus foarte mari probleme unei echipe a Suediei care avea în plan ca Zlatan Ibrahimovic să înscrie și să devină primul fotbalist din istorie care înscrie la patru ediții de Campionate Europene.

Greșelile lui Kim Kallstrom i-au adus Irlandei primele două șanse de gol, dar Hendrick (9) si Clark (17) l-au iertat pe Isaksson.

Surprinzător, pe undeva, prima repriză le-a aparținut irlandezilor, care au mai ratat două ocazii, prin Brady (29) și același Hendrick (33), care a zguduit transversala cu o execuție superbă. Suedia a rămas datoare și avea sa fie așa pînă pe finalul meciului.

Planul irlandezilor a mers cum nu se poate mai bine, iar Wes Hoolahan, mijlocașul lui Norwich, a înscris superb în minutul 48, din centrarea lui Coleman. Un gol logic și un scor logic. Doar că Suedia a părut că se trezește, iar Fosberg a ratat prima ocazie (50), înainte ca reluarea spectaculoasă a lui Ibrahimovic să ocolească poarta lui Randolph (60).

Tot Zlatan (dacă nu el, atunci cine?, dacă nu , atunci când?) a stat la originea golului egalizator. Superstarul suedez a centrat de pe stanga, Clark a intervenit și a atins mingea care ar fi ajuns la Larsson și a trimis în propria poarta. Imediat, Irlanda a revenit în atac și a ratat ultima mare ocazie a meciului, dar Isaksson s-a opus execuției lui Hendrick (73).

Pe final, pe teren a intrat si legenda Robbie Keane, dar tabela nu a putut fi deblocată. Irlanda – Suedia s-a terminat egal, 1-1, rezultat care le pe ajută Italia și Belgia.

Irlanda are o cotă de peste 4 pentru a învinge cu Belgia în următorul meci, pentru cui îi place să parieze pe surprize.

Irlanda – Suedia 1-1 (Hoolahan 48 / Clark 71 aut. )

Irlanda: Randolph – Coleman, O’Shea, Clark, Brady – McCarthy, Whelan, Hendrick – Hoolahan (R. Keane 78) – Long, Walters (McClean 64)

Suedia: Isaksson – Lustig (Johansson 45), Lindelof, Granqvist, Olsson – Larsson, Lewicki (Ekdal 86), Kallstrom, Forsberg – Ibrahimovic, Berg (Guidetti 59)

Cartonase galbene: McCarthy, Whelan / Lindelof 61

Arbitru: Milorad Mazic

Stadion: Stade de France, Paris

Spectatori: 73.419