Tara Galilor și Anglia avansează din Grupa B

Țara Galilor și Anglia s-au calificat luni seară din Grupa B a EURO 2016 în optimile de finală.

Galezii au terminat pe locul 1, după ce au învins Rusia cu 3-0 în ultimul meci din grupe. Gareth Bale și Compania au acumulat 6 puncte, ceea ce le-au garantat locul de lider. Debutanți la un turneul final al Campionatului European, galezii le-au făcut bagajele rușilor, care pleacă acasă la fel ca România, cu doar un singur punct, egalul norocos obținut cu Anglia.

Golurile au fost marcate de Aaron Ramsey (minutul 12), Neil Taylor (20) și Gareth Bale (67).

Antrenorul galez Chris Coleman a declarat cupă meci că “nu avem frică. De ce am avea frică după un asemenea meci?”, a spus el la conferința de presă.

Țara Galilor va juca în optimile de finală  cu locul al treilea din grupele A, C sau D. Albania a terminat a treia în Grupa A, în timp ce Irlanda de Nord și Cehia se află pe moment pe acele poziții în celelalte două  grupe.

Anglia a dominat partida de luni seară cu Slovacia, însă nu a putut marca, terminând 0-0. Dacă primeau gol de la slovaci, englezii s-ar fi putut duce pe locul al treilea. Nu a fost așa, iar egalul de luni le-a adus elevilor lui Roy Hodgson un total de 5 puncte, echivalente cu locul secund în Grupa B.

Chiar dacă nu au dat gol, englezii au jucat frumos, au avut multe ocazii de gol. Slovacii s-au mărgint la apărare și au încercat să ciupească pe greșeli, însă englezii nu au căzut în capcană. Slovacii au știu că 4 puncte, cele acumulate în grupe, le vor oferi mari șanse de calificare de pe locul al treilea.

Ungaria, Austria, Islanda sau Portugalia o așteaptă pe Anglia în optimile de finală ale EURO 2016.

Leave a Reply