România, învinsă de favorita numărul 1 de la EURO 2016


România a fost învinsă în meciul de deschidere al EURO 2016 de gazda Franța, prima favorită a turneului, cu 2-1.

Cu presiune și așteptări uriașe, Franța a intrat pe teren fără a putea supune România. În minutul 5, tricolorii au fost la un pas să dea lovitura, Stancu șutând în portar din careul mic. Putea fi un gol care să împietrească Stade de France.

Grupa României: Clasament actualizat

Prima repriză s-a jucat de la egal la egal. România a jucat fără greșeală, s-a apărat bine și a pus probleme în atac prin rapididate și pase bune.

România nu a jucat pentru 0-0, așa cum mulți se așteptau. Atacantul Florin Andone a mers mereu cu forță peste apărarea Franței, dând un semnal că nu glumește. Andone poate arăta mai mult la acest turneu.

Francezii au trimis mingea în bară în minutul 15, iar portarul Tătărușanu a blocat mai multe șuturi, iar România a intrat la vestiare egală cu cea mai de temut echipă de la EURO 2016.

O repriză a doua cu trei goluri

Însă, Franța a deschis scorul în minutul 58, o lovitură de cap a lui Giroud. O fază la care Tătărușanu a ieșit greșit, dar în același timp a părut că a fost și faultat în atac. Mingea a fost deviată de Giroud în poartă, iar Franța deschidea scorul.

România nu s-a lăsat după gol, chiar dacă Franța a dorit să înceapă un joc prin care să ne răpună. Fără să își poată dubla avantajul, francezii au faultat în careu, iar arbitrul de care se temeau toți, Victor Kassai, a arătat punctul cu var pentru România!

Stancu a executat de la 11 metri fără să clipească, un șut aproape pe mijlocul porții după ce a observat în ce parte a sărit portarul Lloris.

Meciul se îndrepta spre un final egal, numai că în minutul 89 Payet a fost lăsat prea mult cu mingea la picior, iar până la urmă șutul său trimis dintre trei jucători români care au refuzat să intre decisiv s-a dus spre vinclul porții. Un gol care a taxat probabil singura greșeală de apărare din întreg meciul.

Programul României mai departe

România mai are de jucat două meciuri în Grupa A, pe 15 iunie cu Elveția (ora 19:00) și pe 19 iunie cu Albania (22:00).