Război austro-ungar la EURO 2016, episodul 137


Marți, de la ora 19:00, se joacă la EURO primul meci din Grupa F, Austria – Ungaria.

Austria și Ungaria se întâlnesc pentru a 137-a oară în palmares. Exact, ați citit bine. Au fost 127 de meciuri amicale, dintre care maghiarii au câștigat 66, au pierdut 40 de egaluri, iar 30 s-au încheiat la egalitate. În competițiile oficiale, cele două echipe s-au întâlnit de 9 ori, Ungaria având 5 victorii, 3 egaluri și o singură înfrângere.

Ultima victorie a Austriei datează din 1996, iar de atunci vecinii noștri au obținut două victorii și un egal, ultimul meci fiind câștigat de Ungaria cu 2-1 în 2006. Mai jos se află și cifrele complete ale unui palmares direct cum rar se vede.

Capture

Cele doua formații nu s-au mai întâlnit la un turneu final de 82 de ani.

Numai că lucurile sunt pe cale să se schimbe. Austria a venit la EURO 2016 cu o echipă mai bună, cu un traseu foarte bun în preliminarii, multă lume văzând-o drept una dintre revelațiile competiției. Marc Janko a înscris de șapte ori în preliminarii, iar cota sa de 2,7 a marca oricând contra Ungariei, oferită de Betano,com, pare  una de aur.

Reușește Austria scorul de până acum la EURO?

De cealaltă parte, Ungaria abia s-a târâit la EURO. În grupa de calificare cu România, maghiarii au trebuit să treacă prin emoțiila barajului și au arătat mereu un fotbal mediocru. Alături de Albania și Irlanda de Nord, elevii lui Berndt Stock sunt considerați outsideri. În lotul lor se află și portarul Gabor Kiraly, care va deveni cu această ocazie primul jucător de peste 40 de ani care va evolua în cadrul unui turneu final european.

Stock a prefațat meciul afirmând că echipa sa are nevoie de un miracol pentru a trece cu bine de meciul jucat împotriva puternicei echipe a lui Marcel Keller.

În 80% dintre ultimele cinci meciuri s-a marcat de ambele părți. În acest meci Austria are cele mai mari șanse să înscrie și, de ce nu, să aducă cea mai mare diferență de scor de până acum de la EURO 2016, iar Ungaria să rămână fără gol.

De asemenea, în ultimele șapte partide ale Austriei s-au marcat peste trei goluri.

Echipele probabile:

Austria: Kiraly – Lang, Kadar, Fiola, Guzmics – Elek, Nagy, Kleinheisler, Lovrencsics – Dzsudzsak, Szalal

Ungaria: Kiraly – Fiola, Guzmics, Lang, Kadar – Gera, Nagy – Dzsudzsak, Kleinheisler, Nemeth – Szalai