portugalia finala euro 2016

Portugalia s-a calificat în finala EURO 2016


Portugalia s-a calificat miercuri seară în finala EURO 2016 grație unui gol și a unei pase de gol ale lui Ronaldo. A fost însă un joc de echipă care i-a dus pe lusitani la o victorie cu 2-0, fără emoții, în fața Țării Galilor.

Prima repriză s-a încheiat 0-0, dar acțiunile de poartă au aparținut Portugaliei. Gareth Bale a fost singurul care a scus capul de la galezi, cu niște centrări sau șuturi, dar nimic periculos.

Betano.com: Vezi aici cotele pentru pariuri sportive din semifinalele EURO 2016

Portugalia a avut misiunea să nu faulteze lângă careu și s-a ținut de ea tot meciul. În partea a doua, Ronaldo a marcat în minutul 50, după un corner. Căpitanul lusitan s-a înălțat ca la baschet și a trimis un cap imparabil. Era 1-0.

Trei minute mai târziu, pe fondul degringoladei galezilor de după primirea golului, o acțiune fulger a Portugaliei a dus scorul la 2-0. Ronaldp a pasat brusc în careu, iar Nani a deviat în poartă, rămas perfect la limita ofsaidului.

Lusitanii au presat sau au deținut controlul aproape tot meciul, până la final și ar mai fi putut marca de două ori, dar nu au mai reușit.

Ronaldo, egal cu Platini

Ronaldo a adunat trei goluri și două pase de gol, aflându-se acum pe locul secund în lupta pentru Gheata de Aur de la EURO 2016.

De asemenea, el l-a egalat pe Michel Platini la numărul de goluri marcate la Campionatele Europene de Fotbal. Ambii au acum câte nouă, dar Ronaldo va mai juca finala acolo unde, dacă va mai marca, va deveni cel mai mare marcator din istoria EURO.

În finala de pe 10 iulie, Portugalia va întâlni Germania sau Franța, cele care joacă a doua semifinală, joi seară, de la ora 22:00.

Portughezii se află la a doua finală de EURO, iar în Franța au reușit pentru prima oară să obțină o victorie în primele 90 de minute.

One Comments

  1. Pingback: Franța în finala EURO, Germania se bate singură - Betano Blog

Leave a Reply