Momentele cheie ale EURO 2016


EURO 2016 s-a încheiat, dar nu trebuie lăsat să treacă fără a retrăi și puncta cele mai importante momente. Betano.com a realizat o listă a celor mai proeminente evenimente din cadrul turneului final din Franța, de la echipa, golul sau jucătorul turneului pana la drama sau șmecheria turneului.

Drama turneului

cigna ratare Franța euro 2016Bara din minutul 90 a Franței (foto sus), din finala cu Portugalia, a fost cel mai dramatic moment de la EURO 2016. Ce poate fi mai crud decât o bară seacă prin care ți se neagă titlul european în ultimele secunde ale jocului? De altfel, Cignac, jucătorul Franței care a trimis acel șut, a declarat după meci că „acea bară mă va urmări până la finalul carierei, dar și după. Este un coșmar”.

Golul turneuluiCapture

Am ales „foarfeca” lui Shaquiri (foto sus). A fost o execuție ca la carte, plasată cu ajutorul barei. Una dintre cele mai curate și spectaculoase „foarfeci” văzute vreodată.

Cel mai frumos meci

gol

Portugalia nu ar mai fi ajuns în faza eliminatorie dacă nu termina în ultimul meci din grupe 3-3 cu Ungaria. Și nu ar mai fi câștigat trofeul, este de la sine înțeles. De aceea considerăm că acesta a fost momentul de cumpănă și în același timp meciul turneului.

Portugalia a fost condusă atunci de trei ori și a egalat mereu. A fost, după partida Franța – Islanda (5-2), al doilea meci cu cele mai multe goluri. Iar execuția lui Ronaldo de la golul al doilea (foto sus), acel semivoleu cu călcâiul a fost al doilea cel mai frumos gol al turneului.

Secretul turneului

Untitled-1

Tot în meciul Portugalia – Ungaria. Ronaldo a primit o hârtie de pe marginea terenului (foto sus), a citit-o și după aceea a marcat de două ori. Nimeni nu știe ce scria pe acel bilețel.

Șmecheria turneului

2

În meciul din grupe dintre Spania și Croația ibericii au beneficiat de un penalty la scorul de 1-1. Llovitura de la 11 metri nu avea să se deruleze după un scenariu normal. Când Sergio Ramos se pregătea la punctul cu var, croatul Darijo Srna s-a dus lângă portarul Danijel Subasic și i-a șoptit unde va fi penalty-ul executat (foto sus).

A urmat execuția lui Ramos, Subasic a rămas pe loc și a parat, păstrând scorul la 1-1. La scurt timp după aceea, Croația a marcat golul victoriei, cel care i-a adus calificarea de pe locul 1 din grupă și a trimis Spania într-o optime de finală infernală cu Italia în care elevii lui Del Bosque aveau să fie eliminați.

Echipa turneului

2390554_w1

Portugalia a fost echipa cea mai bună pentru a câștigat trofeul. Alt argument nu se poate aduce. În spatele acestei mari reușite a stat antrenorul Fernando Santos, cel care a știut să strunească jucătoriii, să tempereze acțiuni inutile, să creeze o apărare de fier. Portugalia a avut cei mai tehnici fotbaliști, iar acest lucru a fost valabil din apărare și până în atac.

Cel mai intens moment

1

Cele 18 lovituri de departajare dintre Germania și Italia au reprezentat un moment extrem de încins. S-a ratat mult, s-a apărat mult de la punctul cu var. 18 penalty-uri se  mai executaseră la EURO în urmă cu 36 de ani!

Schweinsteiger a ratat al cincilea penalty pentru Germania, prin care nemtii s-ar fi putut califica. Apoi seria s-a prelungit și s-a încheiat cu 6-5 în favoarea Germaniei, după ce portarul Neuer (foto sus) a apărat un șut al lui Darmian, iar Hector a transformat pentru nemți.

Revelația turneului

Iceland supporters cheer after the Euro 2016 quarter-final football match between France and Iceland at the Stade de France in Saint-Denis, near Paris, on July 3, 2016.. / AFP / Francisco LEONG (Photo credit should read FRANCISCO LEONG/AFP/Getty Images)

Fără îndoială, Islanda. O țară atât de mică să ajungă până în sferturile de finală este în sine un fapt unic. Iar aici se adaugă un fotbal curat și corect. O mare performanță.

Jucătorul turneului

1

Când dai șase goluri și te clasezi pe locul 2 al tuturor timpurilor în clasamentul celor mai multe goluri marcate în cadrul unui singur turneu european este greu să își ia cineva locul de jucător al turneului.

Când două dintre ele au fost marcate în poarta Germaniei, singura echipă care până în semifinale nu mai primise gol, cu atât mai mult respect.

Acesta este Antoine Griezmann.

Leave a Reply