islanda anglia euro 2016

Italia elimina Spania, Islanda da afara inventatoarea fotbalului


Italia și Spania sunt ultimele echipe calificate în sferturile de finală ale EURO 2016. Italienii au eliminat Spania cu 2-0, în timp ce Islanda a reușit surpriza optimilor de finală și a învins Anglia cu 2-1.

EURO 2016: Pariază online pe sferturile de finală!

Italia – Spania 2-0

Azzurrii au dominat tehnic și tactic Spania, obținând o victorie meritată. Chiellini a deschis scorul în prima repriză, după o lovitură liberă excutată de Eder cu un șut pe jos, cu forță, o execuție care i-a luat pe spanioli prin surprindere. Mingea s-a dus fulgerător spre poartă, acolo unde De Gea nu a putut reține, ci doar respinge în față. Balonul a ajuns la Chiellini, care nu a iertat.

Italia s-a apărat mai departe fără greșeală, continuînd să mențină atacul Spaniei la respect, departe de poartă.

Spania a avut singura mare ocazie de gol în minutul 90, atunci când Pique a primit o minge în apropierea porții, dar a trimis spre poartă destul de slab, iar Buffon a respins chiar dacă destul de greu. Imediat după această șansă, Italia a taxat imediat plecând pe contraatac și marcând prin Pelle, un voleu care a pus capac traseului spaniol și a lansat Italia spre un sfert de finală cu Germania.

Anglia – Islanda 1-2

În ultima optime de finală de la EURO 2016 s-a produs și cea mai mare surpriză. Islanda a reușit să învingă Anglia.

Englezii au început meciul cum nu se putea mai bine. Un penalty comis inutil de portarul Islandei l-a adus pe Rooney la punctul cu var, iar atacantul nu a ratat execuția. Anglia conducea cu 1-0 în minutul 4.

Nu au trecut două minute că Islanda a egalat. O aruncare de la margine a fost executată cu mare forță, iar Sigurdsson a marcat din preajma careului mic.

La al doilea șut pe poartă din meci, în minutul 19, Sigthorsson a înscris pentru 2-1. Iar cu acest scor avea să se încheie și meciul.

Anglia a alergat la propriu după golul egalării timp de 70 de minute fără succes. Fără idei, fără noroc, dar și în fața  unei apărări bune și fizice a Islandei, Anglia nu a putut înscrie deși a avut ocazii până în ultimele secunde. Totul s-a năruit cu execuții slabe din fața porții sau în picioarele de fier ale islandezilor.

Islanda va juca în sferturile de finală cu Franța și, dacă va evolua la fel, gazdele vor avea și ele de tras în fața acestei echipe incomode, care știe exact ce are de făcut și este foarte greu de surclasat din punct de vedere fizic.

Leave a Reply