Italia câștigă unul dintre cele mai îndrăcite meciuri de la EURO 2016


Italia a avut un start senzațional la EURO 2016 învingând Belgia cu 2-0 într-un meci gândit ca la șah, dar jucat ca la nebuni.

Elevii lui Antonio Conte s-au apărat bine și au marcat atunci când a trebuit pentru a îi îngenunchea pe ‘dracii roșii’, considerați printre favoriții la titlu.

Italia a jucat mai mult ca o echipă, jucătorii s-au găsit cu ochii închiși pe teren, în timp ce belgienii au avut viteză, idei, pase și rezistență, însă nu au arătat un joc atât de închegat.

GRUPA E: Clasament actualizat

Golul Italiei a venit tocmai dintr-o acțiune care a arătat modul în care jucătorii echipei se cunosc cu ochii închiși. O pasă de la mijlocul terenului s-a oprit direct în careu la Giaccherini, care l-a executat pe Courtois. Atât de simplu e fotbalul italienesc. Era minutul 33.

Giaccherini nu mai marcase pentru Italia din 2013.

De atunci, belgienii au încercat să atate tot timpul. Repriza a doua a avut un ritm îndrăcit, cu ambele echipe pasând în viteză, jucând continuu, centrând și mergând spre poartă cu ochii închiși.

Lukaku, atacantul de culoare al Belgiei, nu a fost jucat când a trebuit în prima parte, dar în cea de-a doua a primit mingea. Cu toate acestea, a ratat cea mai mare ocazie de gol. Rămas singur cu Buffon, a șutat peste poartă, puțin, dar peste poartă.

Pe fondul atacurilor oarbe ale Belgiei, Italia a punctat pe final pentru 2-0. Un gol înscris din voleu de Pelle, la o fază la care Belgia nu a mai apucat să vină înapoi.

Belgium este dezamăgită, a arătat un fotbal frumos așa cum mereu a făcut-o atunci când a ajuns la turneele finale, însă se află pe ultimul loc în Grupa E.

Italia, a cincea favorită la câștigarea titlului, și-a ținut blazonul și este cu un pas în optimile de finală, acolo unde ar putea fi urmată fără problema, până la urmă, tot de Belgia.