germania italia euro 2016

Germania, în semifinalele EURO după 18 penalty-uri


Germania a eliminat sâmbătă noapte Italia la penalty-uri și s-a calificat în semifinalele EURO 2016. Nemții vor întâlni în penultimul act al competiției câștigătoarea dintre Franța și Islanda.

Au fost nevoie de 120 de minute și 18 lovituri de departajare pentru ca Germania să învingă pentru prima oară Italia într-un meci jucat în cadrul unui turneu final.

Cele 18 penalty-uri au egalat recordul celor mai multe lovituri de departajare executate în cadrul unui meci de Campionat European stabilit în anul 1980 într-un meci de locul 3 jucat între Italia și Cehoslovacia.

Neuer, eroul Germaniei

3

După 90 de minute de joc scorul dintre Germania și Italia a fost egal, 1-1, Mesut Ozil marcând pentru nemți, iar Bonucci pentru azzuri, din penalty – primul gol încasat de portarul german Neuer în cadrul EURO 2016.

S-a ajuns la loviturile departajare, acolo unde Germania a câștigat cu 6-5.

Betano.com: Vezi aici cotele pentru pariuri sportive de la EURO 2016

În seria de câte cinci penalty-uri, au ratat trei jucători de la nemți și tot atâția de la italieni. Pentru Germania au ratat Thomas Mueller (șut parat de Buffon), Mesut Ozil a tras în bară și Bastian Schweinsteiger nu a nimerit poarta. De la italeni Simone Zaza a tras peste, iar portarul Neuer a parat execuțiile lui Graziano Pelle și  Leonardo Bonucci. Scorul era de doar 2-2 după seria de cinci penalty-uri. 

Germania nu mai ratase un penalty la loviturile de departajare din anul 1982!

De la acel moment toată lumea a marcat și s-a ajuns la 3-3, 4-4 și apoi 5-5. La acest scor, Matteo Darmian a ratat pentru Italia, iar Jonas Hector a transformat pentru Germania trimițându-și echipa în semifinale.

Manuel Neuer, portarul german, a declarat după meci că „nu am trăit niciodată niște lovituri de departajare similare. Cred că majoritatea italienilor au tras pe mijlocul porții. Cred că am fost mai buni și ne-am calificat.

One Comments

  1. Pingback: Franța merge în semifinalale EURO 2016 - Betano Blog

Leave a Reply