franta euro 2016

Franța, Germania și Belgia avansează în „sferturi” la EURO 2016


Nu au fost surprize în optimile de finală ale EURO 2016, în meciurile de duminică. Toate favoritele au avansat, unele mai greu, altele mai ușor, dar au fost niște meciuri foarte frumoase.

Franța – Irlanda 2-1

Franța a deschis meciurile de duminică și a trecut cu 2-1 de Irlanda. Reprezentanți țării foii de trifoi au deschis scorul din penalty în minutul 2, un penalty transformat de Robert Brady cu ajutorul barei.

Francezii au alergat după egalare și au obținut-o abia în minutul 58, prin Antoine Griezmann, are a dus scorul la 2-1 trei minute mai târziu.

În sferturile de finală, Franța va juca împotriva câțtigătoarei dintre Anglia și Islanda.

EURO 2016: Pariază online pe optimile finală Italia – Spania și Anglia – Islanda!

Germany's midfielder Thomas Mueller (L) challenges Slovakia's midfielder Juraj Kucka during the Euro 2016 round of 16 football match between Germany and Slovakia at the Pierre-Mauroy stadium in Villeneuve-d'Ascq near Lille on June 26, 2016. / AFP / KENZO TRIBOUILLARD (Photo credit should read KENZO TRIBOUILLARD/AFP/Getty Images)

Germania- Slovacia 3-0

Germania a dominat copios Slovacia și a învins cu 3-0, deși scorul putea fi mai mare. Meciul s-a jucat la o singură poartă și în general în jumătatea de teren slovacă.

Jerome Boateng  a deschis scorul în minutul 8 printr-un gol superb, un șut pe jos trimis ca un trasor din afara careului. În minutul 14, Mesut Oezil a ratat un penalty pentru Germania, prima lovitură de la 11 metri pe care nemții ratat-o în întreaga istorie la un Campionat European.

Pe fondul unei dominări totale, Germania a mai marcat prin Mario Gomez în minutul 43 și încă o dată prin Julian Draxler în minutul 63. Draxler reușise și pasa de gol de la golul doi. În sferturile de finală, Germania va da piept cu învingătoarea dintre Spania și Italia.

3
Belgia – Ungaria 4-0

Belgia a învins Ungaria cu 4-0, dar scorul este unul mincinos, în sensul că se putea îndrepta spre mult mai multe goluri de ambele părți.

Belgienii au avut cele mai multe ocazii de gol și ar fi putut înscrie fără probleme de șasa sau șapte ori, în timp ce maghiarii au avut și ei ocaziile lor mari de pe urma cărora ar fi putut marca unul sau două goluri.

A fost un meci antrenant, în care Belgia a înscris prin Toby Alderweireld (10), după care a presat continuu fără a mai putea marca decât spre final, prin Michy Batshuayi (78). Până atunci, maghiarii ar fi putut egala în minutele 66 și 68, dar portarul Courtois a alungat minge de sub bară în ambele ocazii.

După cel de-al doilea gol marcat, belgienii au mai înscris de două ori prin Eden Hazard (80) și Yannick Ferreira-Carrasco (90). Chiar și așa, Ungaria a mai avut ocazii pe final pentru golul de onoare, dar nu a fost să fie.

Fără îndoială, chiar dacă a pierdut cu acest scor drastic, Ungaria a fost revelația EURO 2016. A arătat un fotbal bun, un progres uriaș fațăd e grupele în care România o ridiculiza și punea umărul ca maghiarii să se ducă în baraj.

 

Leave a Reply