franta islanda euro 2016

EURO 2016: Ultima semifinalistă, Franța sau Islanda


Franța – Islanda, ultimul sfert de finală de la EURO 2016, are loc duminică seară de la 22:00.

Islandezii sunt capabili să realizeze încă o surpriză, ceea ce ar deschide prospectul unei finale „de vis” între nordici și Țara Galilor.

Învingatoarea va juca, joi, împotriva Germaniei pentru un loc in marea finală de la Paris, de pe 10 iulie.

Ceea ce se poate spune despre finala de duminică este că, în mod sigur, Islanda va acapara o mare parte din luminile scenei. Ceea ce, din start, este mare lucru.

Franța a intrat la EURO 2016 drept una dintre favorite și a rămas așa, deși a jucat destul de slab și inconstant. Gazdele au învins unele dintre cele mai slabe echipe ale turneului, România și Albania, cu goluri în ultimele minute de joc.

Meciul  beneficiază de MARJĂ 0% pe Betano.com. Pentru variantele de pariere 1-X-2 partida are cote de 1,48 – 4,60 – 9,00.

În ceea ce îi privește pe islandezi, majoritatea nu se aștepta să îi vadă în sferturile de finală. Chiar dacă au avut un traseu bun în grupe, dar și surprize de notorietate în preliminarii, puțini le-au putut anticipa un sfert de finală.

La prima vedere, Franța – Islanda pare un duel dezechilibrat, în care echipa lui Didier Deschamps pleacă având prima șansă. Dar așa a fost și meciul cu Anglia, din optimi, în care inventatorii fotbalului, conduși cu 2-1 din minutul 19, au alergat 70 de minute fără a putea să înscrie în poarta bravilor insulari.

Citește și: Islanda, mica țară uriașă de la EURO 2016

Islanda a suscitat și încă suscită mult interes la EURO 2016, creându-și o bază de suporteri din toată lumea. Foarte rezistenți din punct de vedere fizic și cu un psihic de fier, dar fără tehnică, islandezii joacă simplu, clar, fără să se complice. Știu ce au de făcut, aplică rețeta ca la carte și ajung în fața porții.

Așa au ieșit din grupă cu Portugalia, Austria și Ungaria, iar scenariul s-a repetat cu Anglia. De aceea, Franța știe bine că nu va fi ușor. Nu este o întâmplare traseul Islandei.

De cealaltă parte,  mai târâș, mai grăpiș, Franta și-a respectat staturul de favorită. A câștigat Grupa A, cu România, Elveția și Albania, iar in optimi a învins cu ceva emoții Irlanda. Presiunea este mare pe umerii gazdelor, poate și de aici o reticență în jocul lor. Dacă ar scăpa de crispare, cu siguranță Franța poate arăta mai mult.

Deși în fața Islandei de astăzi statistica nu spune absolut nimic, o amintim totuși. Echipa „cocoșilor galici” are 11 partide fără înfrângere în fața „săracilor”, dar curajoșilor pescari.

Echipe probabile Franța – Islanda

Franța: Lloris – Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra – Pogba, Cabaye, Matuidi – Griezmann, Giroud, Payet

Islanda: Halldórsson – Saevarsson, Árnason, R. Sigurdsson, Skúlason – Gudmundsson, Gunnarsson, G Sigurdsson, B Bjarnason – Bödvarsson, Sigthórsson

Leave a Reply