Intră în scenă campioana mondială, Germania


Când vii la EURO din postura de campioană mondială e clar ca porți o presiune enormă. Aceasta va fi și situația Germaniei, care va începe competiția din Franța cu un meci împotriva Ucrainei, duminică, de la ora 22:00.

Succesul din Brazilia atârnă greu pe umerii baieților lui Joachim Low. Nemții n-au convins în ultimii doi ani, au pierdut de două ori în campania de calificare, dar sunt văzuti drept unii dintre marii favoriți la câștigarea trofeului. Germania a devenit o echipă experimentată, dar absențele lui Reus și Hummels, primul lăsat acasă din cauza unei accidentări, al doilea indisponibil pentru primul meci, vor cântări greu în economia partidei.

După triumful din Brazilia, Germania a fost într-o continuă căutare, Low rotind foarte mulți jucători în încercarea de a încropi lotul pentru EURO 2016, iar selecționerul a recunoscut ca acesta ar putea fi un dezavantaj pentru echipa sa. Germania are o cotă de 5 pentru a câștiga EURO 2016, fiind a doua favorită pe Betano.com.

Dacă Germania are individualități precum Ozil, Muller, Neuer sau Draxler, Ucraina propune o echipă în care forța grupului e atuul important, lucru scos în evidență și de Andrei Shecvenko, fostul mare atacant al Ucrainei. Totuși, vecinii de la Nord au, în Yarmolenko și Konoplyanka, două nume mari, iar forța și-au arătat-o în meciul amical cu România, când au revenit de la 0-1 și au marcat de patru ori înainte ca Pyatov să primească două goluri ușoare.

Hummels va lipsi din meciul de duminică, iar locul său în centrul defensivei va fi luat, cel mai probabil, de Mustafi, urmând ca Hector sau Howedes să acopere flancul drept, lăsat descoperit după retragerea lui Philipp Lahm. De cealaltă parte, Ucraina atacă meciul de deschidere cu cea mai buna formulă posibilă.

Germania, invincibilă cu Ucraina

Evident, balanta intalnirilor directe atarna in favoarea Germaniei, care nu a pierdut niciun meci cu Ucraina, castigand doua si terminand la egalitate alte doua.

Echipele probaile

Germania: Neuer – Höwedes, Mustafi, Boateng, Hector- Kroos, Khedira – T. Müller, Özil, Draxler – Mario Gomez

Ucraina: Pyatov – Fedetskiy, Khacheridi, Rakitskiy, Shevchuk – Stepanenko, Sydorchuk, Garmash – Yarmolenko, Zozulya, Konoplyanka