giroud

Am scăpat de Benzema, am dat de Giroud


Echipa națională a României și suporterii ei au răsuflat mai ușurați după ce s-a aflat la finalul lunii mai faptul că antrenorul Franței, Didier Deschamps, l-a lăsat acasă pe unul dintre golgheterii de temut al Europei, Karim Benzema. Însă, așa să fie?

Franța are nu mai puțin de șase atacanți în lot, fiind una dintre cele mai largi palete ofensive de la EURO 2016. Aceștia sunt Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Dimitri Payet (West Ham), Anthony Martial (Manchester United), Kingsley Coman (Bayer Munich), Olivier Giroud (Arsenal) și Andre-Pierre Gignac (Tigres).

Numele mari din lista de mai sus fac ca lipsa lui Benzema să pălească. Iar în spate există un nume care acum nu atrage atenția, dar care ar putea  exploda la turneul final. Acesta se numește Olivier Giroud.

Jucătorul activ cu cele mai multe goluri din 29 de selecții

Giroud apare într-un club foarte select de marcatori. Ziarul francez de sport L’Equipe remarcă faptul că acesta este cel mai bun marcator al Franței, luând în considerare ultimele 49 de selecții, având 17 goluri, cu două mai mult decât Benzema. Graficul este mai jos.

1

Dintre aceste 17 goluri, 14 au fost în prima repriză, iar 3 în a doua. 10 au fost marcat cu piciorul drept.

Giroud  află astfel pe locul 6 în topul  celor mai buni marcatori în 49 de selecții la echipa națională, după nume uriașe  din fotbalul francez precum Trezeguet, Papin, Platini, Henry sau Djorkaeff. De aceea, o cotă de peste 2 pentru ca Giroud să marcheze oricând în meciul cu România poate fi una foarte bună.

Cel mai bun marcator din 2012 până în prezent

Atacantul lui Arsenal este cel mai în formă  jucător ofensiv al Franței. Are 16 goluri marcate începând cu 2012, fiind de multe ori decisiv pentru Deschamps. De celaltă parte, concurența sa de la Real Madrid, Karim Benzema, a marcat doar de 12 ori din 2012 și până în prezent.

Gol la fiecare 5-6 șuturi

Giroud șutează puțin, dar bine. Are o medie de 1,9 șuturi pe poartă pe meci, iar la fiecare 5,6 șuturi marchează un gol.

Să fi ales până la urmă Deschamps foarte bine, bazându-se cu adevărat doar pe jucătorii despre care știe că vor aduce rezultate? Rămîne de văzut ce va fi pe teren, iar România are șansa de a vedea pe propria piele.