nba log

Top 10 cei mai bine plătiți jucători europeni din NBA

Jucătorii din Europa evoluează în NBA de ani buni, iar unii dintre ei au ajuns să fie printre cei mai bine plătiți sportivi din campionatul american de baschet profesionist. Pariază pe NBA pe Betano.com!

Cel mai mare salariu din NBA este primit de LeBron James, care are în acest sezon 30 de milioane de dolari și va crește în următoarele două sezoane până la 35 de milioane.

Cel mai bine plătit jucător european este Dirk Nowitzki, aflat cu 25 de milioane de dolari pe sezon pe locul 8 în topul salariilor din NBA. Însă, la nivel european, deține cel mai mare ștat de plată, urmat de Marc Gasol și Nicolas Batum.

Iată mai jos Topul 10 al celor mai bine plătiți jucători europeni din NBA, conform hoopshype.com:

  1. Dirk Nowitzki $25 milioane
  2. Marc Gasol, $21 mil.
  3. Nicolas Batum, $20 mil.
  4. Enes Kanter, $17 mil.
  5. Joakim Noah, $17 mil.
  6. Evan Fournier, $17 mil.
  7. Ian Mahinmi, $16 mil.
  8. Timofey Mozgov, $16 mil.
  9. Goran Dragic, $15,8 mil.
  10. Pau Gasol, $15,5 mil.

La polul opus, cel mai slab plătit jucător european din NBA este Davis Bertans, un leton în vârstă de 23 de ani, de la San Antonio Spurs, care încasează 543.471 de dolari pe sezon.

Nici impresarii nu stau rău

În NBA activează și impresari europeni, deși ei sunt stabiliți de ani buni în SUA. Aceștia încasează în jur de 10-15 procente din salariile jucătorilor pe care îi impresariază.

Cel mai prolific impresar european este Bonna Ndiaye, un francez în vârstă de 56 de ani. Acesta deține 4 jucători, toți francezi.

Al doilea este Alex Saratsis, un grec de 55 de ani, care impresariază 15 jucători, dintre care 6 europeni.

Rade Filipovich este al treilea în acest top. Sârbul reține un procent din cei salariile totale de 35 de milioane de euro  ale celor 5 jucători pe care îi conduce.

Cu un singur jucător, Max Ergul se află pe locul 4. El îl impresariază pe Enes Kanter, care câștigă 17 milioane de dolari pe an.

În fine, pe locul al cincilea este Jaafar Choufani. Elvețianul impresariază doi jucători, dintre care doar unul european – Marcin Gortat, reținând un comision anual din salarii ce totalizează 13,1 milioane de dolari.

Leave a Reply