NBA 2018-19: Golden State, de neoprit?

Noul sezon din NBA începe la noapte, iar Golden State Warriors par a fi, din nou, de neoprit. Ce se va întâmpla în 2018-19?

Sezonul NBA va fi deschis la Boston, cu meciul dintre Celtics și 76ers. Vezi programul complet!

Mai puternică decât anul trecut, Golden State este marea favorită

Patru all-star-uri în echipă nu sunt suficiente pentru Golden State. Pe lângă Kevin Durant, Stephen Curry, Draymond Green și Klay Thompson, în California a venit și DeMarcus Cousins de la New Orleans Pelicans. Diferența dintre Golden State și urmăritoare era uriașă încă de anul trecut, iar acum nimeni nu dă impresia că se poate apropia suficient. Principala întrebare este, de ce ar fi nevoie ca ei să facă pași greșiți? Cota Warriors pentru a câștiga NBA este de 1.60!

În mai, cele mai mari probleme le-au avut cu Houston Rockets. În finala Conferinței de Vest, aceștia au condus cu 3-2, dar accidentarea lui Chris Paul a schimbat crucial povestea seriei, Golden State impunându-se în ultimele două jocuri. Speranțe mari au cei de la Los Angeles Lakers, care l-au adus pe LeBron James pentru următorii 4 ani. Oklahoma City Thunder, cu cele mai mari salarii din NBA, încă visează la prima conferință câștigată după 2011.

În Conferința de Est, primele trei din sezonul regulat 2017-18 sunt, și acum, primele favorite. Rămasă fără LeBron James, Cleveland nu e văzută de specialiști nici măcar în prima jumătate. Finalista din mai, Boston Celtics, conduce. Este așteptat un nou sezon excelent din partea lui Kyrie Irving, ajuns la 26 ani. Toronto a câștigat sezonul regulat în 2017-18, dar a fost distrusă de Cleveland în playoff. Canadienii au făcut un schimb foarte bun, aducându-l pe Kawhi Leonard, all-star în ultimii 2 ani cu San Antonio. Philadelphia 76ers a profitat de poziția bună în draft, în ultimele sezoane, dar majoritatea tinerilor aduși sunt, acum, la vârsta la care ar trebui să confirme. Surpriza poate veni de la Milwaukee Bucks. Cu un antrenor nou, o arenă nouă, și un pre-sezon excelent, Bucks se așteaptă ca Giannis Antetokounmpo să îi ducă în finala NBA. Vezi cotele Betano pentru câștigătoarele Conferințelor!

LeBron, Giannis sau Davis?

LeBron James nu a mai fost MVP-ul NBA din 2013, revenirea la Cleveland nefiind de bun augur din acest punct de vedere. Acum la Lakers, LeBron este așteptat să tragă după el o echipă cu mulți tineri, și, în drumul spre playoff, să arate din nou că este cel mai bun jucător din NBA. Giannis Antetokounmpo este cotat cu șanse din ce în ce mai mari, deși în startul pre-sezonului era al patrulea sau al cincilea favorit. Anthony Davis de la New Orleans este, de asemenea, pe lista scurtă, fiind cel mai bun jucător defensiv din NBA. Alți baschetbaliști cu șanse la titlul de MVP sunt James Harden, Kevin Durant sau Kawhi Leonard.

O luptă strânsă se anunță și cea pentru Debutantul sezonului, însă va fi una în doi. Deandre Ayton, de la Phoenix Suns, prima alegere din draft și slovenul Luka Doncic, ajuns la Dallas Mavericks după ce a fost MVP-ul Euroligii pentru Real Madrid. Vezi toate pariurile speciale pe jucători oferite de Betano pe NBA!

Leave a Reply