Euroliga: începe playoff-ul! Cum arată drumul spre Belgrad

Cea mai tare competiție din baschetul european a ajuns la faza playoff-ului. Primele 8 echipe din sezonul regulat încep drumul spre final four-ul ce va avea loc la Belgrad, între 18 și 20 mai. Toate meciurile au streaming live pe Betano!

ȚSKA Moscova – Khimki (primul meci: azi, 20:00)

Cote: 1.11 ȚSKA, 7.00 Khimki

Cote calificare: 1.05 ȚSKA, 8.50 Khimki

Cel mai dezechilibrat sfert e 100% rusesc, între locul 1 din sezonul regulat și locul 8. ȚSKA nu a ratat decât un final four în ultimii 15 ani și șansele să o facă acum sunt minime, conform cotelor. Ar putea avea probleme cu baschetbalistul crescut de ei: Alexey Shved, vedeta lui Khimki, este coșgheterul Euroligii. La ȚSKA, echipa cu cel mai bun atac, e al doilea marcator – francezul Nando de Colo.

Panathinaikos – Real Madrid (primul meci: azi, 21:15)

Cote: 1.70 Panathinaikos, 2.41 Real

Cote calificare: 2.15 Panathinaikos, 1.65 Real

Derby-ul acestei faze e eclipsat de un scandal uriaș în jurul lui Panathinaikos. Dimitris Giannakopoulos a părăsit nervos ultima întâlnire oficială din Euroligă și a anunțat că Pao va părăsi competiția la finalul sezonului și va reveni la cele organizate de FIBA, din cauza unei „rupturi clare”. Dacă se ține de cuvânt, meciurile cu Madridul ar putea fi ultimele ale lui Panathinaikos în Euroliga pe care au câștigat-o de 6 ori. Cele mai multe trofee le are Real – 9 și pentru a atinge „la decima” e nevoie de Luka Doncic la turație maximă. Slovenul de 19 ani e considerat de mulți drept numărul 1 în draftul NBA din vară după evoluțiile din acest sezon al Euroligii, unde e cel mai eficient jucător.

Fenerbahce – Baskonia (primul meci: mâine, 20:15)

Cote: 1.30 Fenerbahce, 3.70 Baskonia

Cote calificare: 1.20 Fenerbahce, 4.25 Baskonia

Pentru Fenerbahce și Zeljko Obradovic e de neconceput o eliminare în fața Baskoniei. Campioana en-titre a terminat pe 2 sezonul regulat și are cea mai bună apărare, cu o medie de numai 75,2 puncte primite pe meci. Baskonia a ajuns în playoff după un șir de 6 victorii consecutive înaintea ultimei etape – când au fost învinși de lanterna roșie, Anadolu Efes. Bascii au cea mai mare medie de assisturi pe meci din primele 8 echipe și sunt pe locul 3 la puncte și indice rating, după ȚSKA și Real.

Olympiacos – Zalgiris Kaunas (primul meci: mâine, 21:15)

Cote: 1.36 Olympiacos, 3.30 Zalgiris

Cote calificare: 1.25 Olympiacos, 3.70 Zalgiris

Olympiacos vrea a șaptea calificare în final four în ultimii 10 ani și are șanse mari în fața lituanienilor de la Zalgiris, surpriza acestui sezon. Oly s-a evidențiat prin defensiva extraordinară și a reușit să termine pe 3, deși are cel mai slab atac din toata Euroliga! Vassilis Spanoulis, legenda grecilor, nu a anunțat încă dacă se va retrage sau nu al finalul anului însă ar putea fi ultima lui șansă la un trofeu. Are cele mai multe assisturi în istoria Euroligii și e al doilea marcator, iar pentru a urca pe primul loc mai are nevoie de un sezon. Zalgiris e antrenată de o cunoștință veche a lui Olympiacos: Sarunas Jasikevicius, fost jucător la Panathinaikos în perioada de glorie a verzilor. Lituanienii s-au calificat după aproape 20 ani în această fază, ultima dată fiind în 1999 – când au și câștigat Euroliga.

Leave a Reply