Euroliga 2018/19 începe astăzi. Ce se va întâmpla în noul sezon?

Începe noul sezon al Euroligii! Real Madrid a câștigat, în mai, „La Decima” și în baschet – ajungând la 10 titluri europene, dar favorita este, din nou, ȚSKA Moscova.

Favoritele

Fanii baschetului anticipează o luptă în 3 pentru primul loc în sezonul regulat, între ȚSKA Moscova, Fenerbahce și Real Madrid. Titlul se anunță a fi disputat tot de ele, prezența lor în Final Four fiind așteptată pentru al treilea an consecutiv. Zalgiris, revelația sezonului trecut, nu se află printre favorite deși a cucerit bronzul în mai, lituanienii având cota 100.00 să câștige sezonul regulat! În spatele primelor trei echipe sunt super-puterile Greciei, Panathinaikos și Olympiacos, urmate de Barcelona. Vezi cotele Betano pentru câștigătoarea Euroligii!

Noutățile

Patru echipe noi vor lua startul în această ediție. Ele le vor înlocui pe Unicaja (locul 9 din 2017-18), Valencia (locul 11), Bamberg (locul 12) și Steaua Roșie (locul 14). 11 cluburi din cele 16 aveau o licență pe termen lung, singura care a reușit să își păstreze locul fiind Khimki, după ce a terminat pe 2 în Rusia. S-au calificat Bayern Munchen – campioana Germaniei, Buducnost – câștigătoarea Ligii Adriatice, Gran Canaria – locul 4 din Spania și Darușșafaka – câștigătoarea Eurocupei.

Bayern și Darușșafaka sunt obișnuite cu Euroliga, revenind după scurte absențe. Buducnost se întoarce după 15 ani, în timp ce Gran Canaria participă pentru prima dată în competiție. Dintre noile echipe, cele mai mari șanse la calificarea în playoff le are Bayern Munchen, cu cotă 8. Ce echipe termină Euroliga pe primele 8 locuri? Pariază pe Betano!

Vedetele

MVP-ul sezonului trecut, Luka Doncic, a plecat în NBA, unde va juca pentru Dallas Mavericks. Real Madrid va spera să păstreze titlul prin Sergio Llull, MVP-ul din 2017, care a lipsit aproape tot sezonul trecut din cauza unei accidentări. Nick Calathes (Panathinaikos), Nando de Colo (ȚSKA) și Jan Vesely (Fenerbahce) sunt principalii adversari ai lui Llull pentru titlul de cel mai bun jucător.

Coșgheterul de anul trecut, Alexey Shved, are cota cea mai mică pentru a fi liderul marcatorilor și în 2018-19, urmat de Nando de Colo și de Mike James (Panathinaikos). Vezi toate pariurile speciale pentru Euroligă pe Betano!

Derby-urile

Prima etapă a Euroligii are meciul dintre campioana Real Madrid și câștigătoarea Eurocupei, Darușșafaka Istanbul. Istanbul, cu trei echipe în competiție, are și cele mai multe derby-uri. Anadolu Efes – Fenerbahce e în etapa 4 (25 octombrie); Fenerbahce – Darușșafaka în a opta (20 noiembrie) iar Darușșafaka – Anadolu Efes în a noua (22 noiembrie). Derby-ul Greciei, Panathinaikos – Olympiacos va fi pe 9 noiembrie, iar cel al Spaniei, Real – Barcelona, pe 13 decembrie. Anul se termină cu finala de anul trecut: Fenerbahce – Real, pe 28 decembrie. Toate meciurile din Euroligă pot fi urmărite cu streaming live pe Betano!

Leave a Reply