eurobasket

Eurobasket: România, după 30 de ani

Țara noastră participă pentru a 18-a oară la Eurobasket, după un post de trei decenii. Naționala masculină este calificată ca țară organizatoare.

Toate meciurile de baschet ale echipei noastre, alături de toate partidele de la Eurobasket 2017, pot fi urmărite cu streaming live pe Betano! Vezi aici programul.

PALMARESUL „NAȚIONALEI”

În anul 1935, echipa națională de baschet masculin a României a luat parte la prima ediție a turneului final al Campionatului European, în Elveția. România a pierdut toate cele trei partide disputate și s-a clasat pe locul 10.

Între 1955 și 1975 s-au consemnat 11 ediții ale Campionatului, România calificându-se la toate. În acest răstimp notăm și cele mai bune clasări ale „naționalei”, care a obținut de două ori locul 5 la prestigiosul turneu continental (1957 și 1967). Ultima participare a României la EUROBASKET a fost în anul 1987.

ROMÂNIA A CÂȘTIGAT ULTIMUL MECI LA EURO ACUM 32 DE ANI!

Bilanțul general al României la EUROBASKET este de 49 victorii și 69 înfrângeri. Deși în anii ’90 îl aveam pe „Big Ghiță” Mureșan, singurul român care a jucat în NBA, echipa noastră masculină nu a ajuns la nici o competiție baschetbalistică de anvergură. În 1985 naționala a bătut Polonia în grupe și apoi Olanda pentru a ocupa locul 10 din 12 echipe. De atunci ne-am zbătut în calificări, fiind extrem de aproape de a ajunge la turneul final de acum doi ani, când se mărise numărul de echipe participante la 24.

În 2017, România va debuta pe 1 septembrie, contra Cehiei. Click pentru pariurile de la meciul România – Cehia (01.09.2018 – ora 20:30)

LOTUL ROMÂNIEI LA EUROBASKET

Lotul României este compus din următorii jucători: Vlad Moldoveanu (Buyukcekmece/Turcia), Andrei Mandache (CSM Oradea), Alexandru Olah (U-BT Cluj-Napoca), Emanuel Căţe (Basquet Prat/Spania), Rolland Torok (U-BT Cluj-Napoca), Cătălin Baciu (CSM Steaua Eximbank), Nandor-Levente Kuti (U-BT Cluj-Napoca), Bogdan Nicolescu (CSM Oradea), Titus Nicoară (BCM Piteşti), Radu Paliciuc (CSU Sibiu), Cătălin Petrişor (Phoenix Galaţi), Octavian Popa-Calotă (SCM Timişoara). Antrenor este Marcel Țenter, asistat de sârbul Milorad Perovic.

 

Leave a Reply