hearthstope esport

Un jucător român de e-sport se bate în China pentru 250.000 de dolari la Hearthstone

Românul Radu Dima, poreclit ‘Rdu’, va concura în aceste zile la Shanghai, în China, în cadrul etapei a doua a Turului mondial de  Hearthstone, un joc de strategie și inteligență inclus în cadrul categoriei de e-sporturi.

Paruiri pe etapa de Hearthstone – HCT Spring Championship, 7-9 iulie 2017

Acțiunea de a practica la un nivel competițional și profesionist jocuri pe calculator este denumită e-sport și câștigă teren la nivel mondial. Competițiile de e-sport devin în sine niște evenimente de interes uriaș, mai ales în rândul publicului tânăr. Premiile atractive, călătoriile în jurul lumii pentru a concura, dar și întrecerea cu jucătorii de pe întregul mapamond au transformat ideea de e-sport dintr-o pasiune într-un mod de viață și de trai.

Rdu a câștigat din jocuri peste 100.000 de dolari

Este și cazul lui Radu Dima. ‘Rdu’, așa cum este numit în lumea virtuală. Specialist în jocul Heartstone, el a câștigat până acum 111.000 de dolari, o sumă mai mult decât frumoasă obținută doar din pasiunea și priceperea sa la jocuri pe computer, la e-sport. Radu are și un canal de Twith urmărit de mulți fani, acolo unde poate fi urmărit live în timp ce joacă live și unde poate primi donații în bani.

Românul nostru, favorit să câștige etapa de Hearthstone din China

România are emoții la Campionatul de Hearthstone. Rdu participă în a doua etapă a Turului mondial, ce are loc în China. Premiile totale sunt de 250.000 de dolari.

Turneul are loc între 5 și 7 iulie, pe durata a trei zile și poate fi urmărit live pe Twitch, la adresa twitch.tv/playhearthstone.

Interesul pentru Hearthstone este atât de mare, încât casa de pariuri online Betano.com a creat o secțiune de pariuri speciale în cadrul căreia se poate miza online pe prestația lui Radu Dima (Rdu) și nu numai.

Rdu este favorit să câștige etapa din China, cu o cotă foarte atractivă, de 6,00. De asemenea, el are o cotă de 1,80 să se claseze în Top 4.

Va câștiga Rdu etapa din China? Pariază acum, pe Betano.com!

Statutul său de favorit nu este întâmplător. Rdu este un superstar la acest e-sport după ce a pierdut la doar un singur punct în fața campionului mondial, Pavel, în calificările de anul trecut de la Last Call Championship. Alte nume puternice prezente acum în China sunt veteranul Kolento, dublul câștigător de  Playoff – Neirea, dar și campionul Spring European Champion, Hoej.

Radu Dima poate ajunge la Campionatul Mondial

Miza nu constă doar în bani la etapa din China, ci și în calificarea la Campionatul Mondial de Hearthstone. Cei 16 participanți sunt împărțiți în patru grupe, iar câștigătorii fiecărei grupe se vor lupta nu doar pentru premiul cel mare dar, în același timp, vor obține și bilete de acces la Campionatul Mondial.

Fiecare jucător a avut voie să vină la turneu cu patru pachete de cărți și are voie să elimine un pachet al adversarilor în fiecare meci. Meciurile durează aproximativ o oră, iar jucătorul care câștigă trei runde este declarat învingător (similar cu sistemul trei seturi din cinci la tenis).

Ce este jocul Hearthstone?

‘Hearthstone: Heroes of Warcraft’ este un joc online creat de de Blizzard Entertainment. Se joacă prin cărți colecționabile jucat pe turn-uri, iar jucătorul care aplică cea mai bună strategie câștigă.

Se poate asemăna cu jocul de șah, fiecare sportiv realizând mutări successive cu propriile cărți, urmărind mutările adversarului pentru a reuși cea mai bună strategie.

În luna mai 2017, în toată lumea erau peste 70 de milioane de conturi înregistrate în Hearthstone.

Succes, Rdu!

Leave a Reply